Kanelkage muffins med kaffefrosting

Reklame for KitchenOne. Reklamelink markeret med *. Kanelkage er en kage jeg huske tilbage fra min barndom! Kanelkage muffins tænkte jeg kunne være et lækkert lille indspark til den ellers “lidt” kedelige bradepandekage. En lille portions kanelkage muffins som er toppet med den lækreste kaffefrosting og chokolade, som passer til den lidt smuldret, dog klæge kanelkage.

De lækre kanel muffins er lavet på en æggesnaps og kærnemælk som bidrager til en luftig og blød muffin på samme tid.
Opskriften lyder på MEGET kanel, men det SKAL der til, hvis du vil have den rigtige kanelsmag. SÅ frygt ej, hæld du bare den mængde kanel i kagen, som der står. Hvis du vil gøre dig selv den tjeneste, vil jeg anbefale dig at købe den “ægte” kanel, som hedder Ceylon Kanel, hvilken indeholder færre at de farlige stoffer end den billige til 4,95 kr. fra Rema.

Disse lækre kanel muffins blev hos mig serveres på det fine Georg Jensen Benadotte serveringsfad som KitchenOne.dk har tilsendt mig (reklame). Det fineste fad som passer godt til Benadotte Georg Jensen kanden, som også kan købes hos KitchenOne. Fadet er fint til både små muffins og til store lagkager med massere af fin pynt! Fadet kan købes hos Kitchen One HER*

De lækre muffins kan nemt laves på forhånd og fryses ned indtil de skal pyntes, serveres og spises. Tag dem blot op 3-4 timer før de skal anvendes, så de er tøet op og kan pyntes med frosting. Frostingen vil jeg anbefale bliver lavet lige inden servering, eller laves forinden og tages fra køl, så den får en blød konsistens.
Vigtigst af alt, sørg for at lave nok – for du kommer helt sikkert ikke til kun at spise en! Her er opskriften:

Ingredienser til kanelkage muffins med kaffe frosting:

Antal Muffins: 7 stk
Sværhedsgrad: Let

Kanelkage muffins:
  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g smør
  • 150 g mel
  • 2 spsk kanel
  • 1 tsk bagepulver
  • 1,5 dl kærnemælk
Kaffefrosting:
  • 150 g smør
  • 250 g flormelis
  • 1 shot espresso
  • 50 g smeltet mørk chokolade

Pynt:

  • 50 g chokolade

Fremgangsmåde til kanelkage muffins med kaffe frosting:

Kanelkage:
  1. Pisk en æggesnaps af æg, sukker og vanilje
  2. Tilsæt smeltet smør til æggesnapsen og vend det sammen uden at piske luften ud
  3. Vend herefter en blanding af mel, kanel og bagepulver i æggesnapsen
  4. Vend til sidst kærnemælk i dejen
  5. Smør muffinforme med olie og fyld muffinforme næsten helt op
  6. Bag muffins ved 190 grader alm luft og bag dem i 10-12 minutter til dejen slipper en nål
  7. Afkøl og lav herefter frosting som kn sprøjtes på de færdige muffins
Kaffefrosting:
  1. Pisk smør lyst og luftigt
  2. Tilsæt flormelis til smørret og pisk til du opnår en lys og luftig frosting
  3. Tilsæt espresso shot og pisk videre
  4. Smelt chokolade (Både 50g til frosting og 50g til pynt) og hæld Halvdelen af chokoladen i frostingen under piskning
  5. Pisk kaffe frostingen let til den har en samlet og cremet konsistens
  6. Kom kaffe frostingen på en sprøjtepose med en stjernetyl
Pyntning af kanelkage muffins med kaffe frosting:
  1. Kom dine kanelkage muffins på et ønsket serverings fad (Her er anvendt Georg Jensens benadotte Serveringsfad)
  2. Sprøjt kaffe frosting i et godt lag med tyllen
  3. Dryp med smeltet chokolade hen over frostingen
  4. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering (hvis de køles helt ned inden, tages de ud fra køl 1 time før, så frostingen kan opnå en blødere konsistens)

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *