Pandekager med chokoladecreme – to smagsvarianter

Reklame for Callebaut Chokolade. Pandekager er en kage der kan serveres til ethvert måltid. Om det er til morgenmad, middagsmad, snack, eftermiddagskaffen, aftensmaden eller til desserten, så er det godt! Denne opskrift på pandekager med chokoladecreme vil jeg mene, hører til dessertkategorien – med forbehold for at man selvfølgelig nemt kan spise dem hele dagen lang.

Pandekager med chokoladecreme, som opskriften lyder, er bløde og lækre pandekager smurt med to slags chokoladecremer. En med hvid chokolade (Velvet 33,1% Callebaut) og passion, og en anden med orangechokolade (Callebaut) og frysetørret hindbær.
Pandekagerne er stegt og afkølet hvorefter de er fyldt med chokoladecremen samt toppet med chokoladecremedutter. De er nemme at servere som de er, og kan sagtens serveres med is på siden.

Som det fremgår i opskriften, laves chokoladecremen først, så denne kan afkøle helt, inden den skal piskes op og smøres i de afkølede pandekager.

Ingredienser til pandekager med chokoladecreme:

Antal pandekager: 10 stk.
Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 1-1,5 inkl. samling af pandekagerne

Hvid chokoladecreme med passion:
  • 2 husblas
  • 170 g hvid chokolade (Velvet 33,1%) Callebaut
  • 2 dl fløde
  • 1 dl saft fra passionsfrugt (ca. 4 stk)
  • Vaniljepasta
Orange chokoladecreme:
  • 2 husblas
  • 170 g Orange chokolade (Callebaut)
  • 2,5 dl fløde
  • 1 spsk frysetørret hindbær
Pandekager:
  • 3 æg
  • 1,75 dl havremælk (hvis ikke du ønsker dette, kan du bruge alm mælk)
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 1,5 spsk sukker
  • 175 g hvedemel
  • 1/2 dl solsikkeolie

Fremgangsmåde til Pandekager med chokoladecreme – to smagsvarianter:

Chokoladecreme af Callebaut chokolade:
  1. Lav de to chokoladecremer på samme tid
  2. Udblød husblas i en skål med rigeligt vand
  3. Fordel de to slags chokolader i to skåle
  4. Pres saften ud af passionsfrugterne ved at hælde dem i en minihakker, og blende saft og kerne rundt – Si til sidst saften fra kernerne og gem saften til senere
  5. Varm fløden i en gryde
  6. Når fløden er varmet hældes den rette mængde fløde over orangechokoladen og husblas tilsættes chokoladeskålen
  7. Den resterende fløde blandes med passionssaften og hældes derefter over den hvide chokolade, hvorefter husblas tilsættes
  8. Rør nu med en dejskraber i bunden af skålen, til fløde og chokolade har samlet sig til en tyndtflydende masse
  9. Tilsæt til sidst frysetørret hindbær til orangechokoladen
  10. Kom folie over chokoladecremerne, og sæt dem på køl til de er helt kolde (5 grader)
Pandekager:
  1. Pisk æg, sukker og vaniljesukker sammen
  2. Tilsæt herefter mel
  3. Pisk næst sidst mælk i dejen
  4. Til sidst piskes olie i pandekagedejen
  5. Forvarm en pande med lidt smør
  6. Lav pandekager af ca. 16 cm i diameter
  7. Gentag med hele dejen
  8. Afkøl pandekagerne inden de skal samles med chokoladecremerne
Samling af pandekager med chokoladecreme:
  1. Pisk chokoladecremerne op til de bliver luftige (tager maks 1 minut – pisk ikke for længe, da de kan komme til at skille)
  2. Placer en pandekage på en overflade og smør den ene slags fyld på pandekagen.
  3. Gentag med den ene halvdel og fordel den anden chokoladecreme på den anden del af pandekagerne
  4. Server med det samme!

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *