Når efteråret rammer og vi nærmer os jul, længes jeg efter duften af varme krydderier og søde kager. Til efteråret synes jeg kager med græskar hører sig til. Denne græskarkage er en kage lavet på brun farin, en masse varme krydderier, som kanel, allehånde mm og valnødder. Det revet græskar er med til at gøre kagen saftig og smovset sammen med den cremede cream cheese frosting på toppen. Kagen er bagt i en brødform og kunne derfor serveres i skiver til dine gæster, som et slags græskarbrød.
Denne græskarkage er super nem at lave og kræver ikke meget arbejdstid. Det tog maks 20 minutter at blande kagen sammen. Hvis du har en røremaskine der kan gøre arbejdet med at piske æggesnaps, kan du i mellemtiden rive græskar, hakke valnødder, samle de tørre ingredienser og smelte smør. Det er så smart! Jeg kunne ikke være min røremaskine foruden!
Kagen skal, efter den har fået frosting på, opbevares på køl pga. mælkeprodukterne, men dette tager den ikke skade af pga. den saftige græskarkage. Hvis du derimod ønsker at fryse den ned, skal du vente med at sprøjte frostingen på. Har du en rest, du ikke kan få spist, kan den dog godt fryses med frostingen. Lad den dog tø op på køl til kagen er blød igen.
Opskriften er skrevet i rækkefølge af hvilke ingredienser du skal bruge step by step, så det er bare at følge nedenstående. God bagning!
Ingredienser til græskarkage med cream cheese frosting:
Antal personer: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Nem
Arbejdstid: 50 minutter + bage og afkølingstid
Græskarkage:
- 3 æg
- 50 g rørsukker
- 100 g brun farin
- 1 tsk vaniljesukker
- 50 g smeltet smør
- 50 g solsikkeolie
- Saft fra 1/2 citron (ca. 10 g saft)
- 150 g hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 2,5 tsk kanel
- 0,5 tsk muskatnød
- 0,5 tsk kardemomme
- 0,5 tsk allehånde
- 125 g revet hokkaido græskar
- 40 g valnødder
Cream cheese frosting:
- 200 g blødt smør (stuetemperatur)
- 400 g flormelis
- 100 g flødeost
Pynt:
- Rød skovsyre dyppet i guldstøv
Fremgangsmåde til græskarkage med cream cheese frosting:
Græskarkage:
- Pisk sukker, brun farin, vaniljesukker og æg sammen til en luftig æggesnaps
- Smelt smør og tilsæt herefter smeltet smør, solsikkeolie og citronsaft til æggesnapsen og vend det rundt
- I en skål blandes mel, bagepulver og krydderier
- Vend herefter de tørre ingredienser i æggesnapsen
- Vend revet græskar i kagedejen
- Hak nødder og vend dem i til sidst
- Beklæd en brødform med bagepapir
- Hæld græskarkage dejen i formen
- Bag græskarkagen ved 190 grader i 30-35 minutter – til dejen ikke længere hænger ved, hvis du stikker en nål i kagen
- Afkøl græskarkagen hvorefter cream cheese frostingen kan sprøjtes på
Cream cheese frosting:
- Pisk smør lyst og luftigt
- Tilsæt flormelis og pisk sammen til en luftig masse
- Pisk flødeosten i frostingen
- Kom frostingen på en sprøjtepose med tyl
- Sprøjt frostingen som et gitter
Velbekomme!
Er du lige så vild med efterår og græskar som jeg, så skal du prøve en af mine andre opskrifter med græskar;