Verdens bedste studenterbrød

Studenterbrød

Kagerester siger du? Så siger jeg studenterbrød, verdens bedste studenterbrød med luksus hjemmelavet kagerester. Jeg gemmer altid alle mine kagerester, når de ikke bliver spist, eller kagerne f.eks. skal skæres til. Så smider jeg ikke kanterne ud, men kommer den i fryseren. Når jeg så har samlet tilpas nok kagerester, laver jeg dem til en god restekage. Og lige her betyder rester altså ikke noget kedeligt. Tværdigmod! Et studenterbrød er en drøm af en kage, hvis du spørger mig. Tænk sig, at du både får brugt kagester = madspil, men at du samtidig kan lave en skøn kage ud af det = WIN WIN!

Ingredienser til verdens bedste studenterbrød

(18 til 20 stykker på ca. 3×3 cm)

Mørdej:

  • 150 g mel
  • 100 g koldt smør
  • 50 g flormelis
  • 1 tsk vaniljepasta
  • 1/2 æg

Romkugledej:

  • 800 g kagerester
  • 7 spsk hindbærmarmelade (ca en halv lille krukke på 400g)
  • 4 spsk kakao
  • 3 tsk romessens

Glasur:

  • 200 g flormelis
  • vand

Andet:

  • frysetørret hindbær
  • Hindbærmarmelade mellem mørdej og romkugledej

Fremgangsmåde til verdens bedste studenterbrød:

Mørdej:

  1. Bland mel, sukker og vaniljepasta i en skål
  2. Tilsæt tern af koldt smør og rør rundt til en smuldret masse
  3. Tilsæt slutteligt det halve æg, og rør til dejen netop er samlet
  4. Saml den let med hænderne uden at gøre dejen varm
  5. Rul derefter dejen ud mellem to stykker bagepapir til en lidt over 0,5 cm tykkelse
  6. Kom mørdejen på køl i 10-15 minutter
  7. Skær herefter mørdejen ud til en passende form (ca. 22×22)
  8. Bag mørdejen ved 200 grader i 10-12 minutter til gylden
  9. Afkøl mørdejsbunden og lav romkuglemassen imens

Romkugledej:

  1. Kom kagerester, marmelade og kakao i en blender og blend til en ensartet masse
  2. Tilsæt slutteligt romessens – smag evt. til efter hvad du finder passende af styrke
  3. Kom husholdningsfilm i formen (22x22cm) i bund og sider og pres romkugledejen deri
  4. Sæt romkugledejen på køl i 30 minutter

Samling og glasur:

  1. Smør hindbærmarmelade på mørdejsbunden
  2. Befri romkugledejen fra husholdningsfilmen og placer denne på mørdejsbunden
  3. Lav en glasur af flormelis og vand – pas på med at komme for meget vand i, start hellere med for lidt. Den skal gerne være meget tyk, så den kan smøres på romkuglemassen
  4. Smør glasur og drys med frysetørret hindbær
  5. Lad glasuren tørre ved stuetemperatur i 30 minutter, hvorefter studenterbrød i ønskede størrelser skæres ud

Opbevar ved stuetemperatur – Kan fryses!

Velbekomme!

Hvis du er mere til romkugler i sig selv, har jeg den bedste opskrift på dem, HER. Eller måske du er  til en sundere opskrift på romkugler, som du kan finde HER.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *