Mini koldskålscheesecakes

Mini cheesecakes

Datoen siger sommer og det betyder en masse koldskål for mig, mon jeg er den eneste? Det tror jeg ikke! Jeg elsker koldskål, og har derfor lavet disse små lækre koldskålscheesecakes med kammerjunker som bund og en grød af jordbær og rabarber på toppen. Den frisk lille dessert til de skønne sommerdage og aftener. Disse små koldskålscheesecakes er perfekte at have med til den lille picnic eller til en let sommerdessert. Opskriften er delt op i steps, da den indeholder de tre elementer som bund, midte og top. Hvis du blot følger rækkefølgen på opskriften nedenfor, kan du se frem til de skønneste koldskålscheesecakes, som du kan nyde senere. Mums siger jeg bare! Her er opskriften:

Ingredienser til små koldskålscheesecakes:

(11 stk)

Bund:

  • 150 g kammerjunker
  • 50 g smør

Koldskålscheesecake:

  • 2,5 blad husblas
  • 1 citron (saften bruges)
  • 2 æggeblommer
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 2 dl kærnemælk
  • 200 g neutral flødeost

Jordbær rabarber grød:

  • 1 husblas
  • 180 g jordbær
  • 40 g rabarber
  • 1/2 citron (saften bruges)
  • 40 g sukker
  • 1 spsk vand

Fremgangsmåde til små koldskålscheesecakes:

Bund:

  1. Smelt smør i en gryde
  2. Blend kammerjunker til smulder
  3. Bland smør og kammerjunker sammen, så smør er helt samlet med kammerjunker
  4. Sæt papirmuffinsforme i en fast muffinform/muffinbageplade
  5. Fordel kammerjunker/smør massen i formene og pres det sammen, så du får en fast bund
  6. Sæt bundene på køl mens du laver koldskålscheesecake dejen

Koldskålscheesecake:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand
  2. Pres citronsaften i en gryde og sæt den til side
  3. I en skål piskes en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepaste
  4. Kærnemælken piskes i æggesnapsen til en luftig flydende koldskål
  5. I en anden skål piskes flødeosten luftig
  6. Koldskålen piskes lidt af gangen ned i flødeosten, til du får en lidt tykkere flydende masse
  7. I en gryde opvarmer du citron saften hvorefter den tages af varmen
  8. Den udblødte husblas vrider du for vand og kommer i citron saften – lad den stå et par minutter
  9. Når citronsaften har stået et par minutter tilsætter du 1-2 spsk af koldskålsmassen og rører hurtigt rundt, så du køler citronsaften ned med koldskålsmassen
  10. Herefter vendes den lunedel op i den resterende koldskålsmasse
  11. Til sidst hældes koldskålscheesecake massen i formene (til ca. 1 cm fra kanten)
  12. Mini koldskålscheesecakesne sættes på køl i 2-3 timer

Jordbær rabarber grød:

  1. Udblød husblas i en skål med rigeligt koldt vand i 10-15 minutter.
  2. I en gryde blandes resterende ingredienser.
  3. Kog det til en grød 10-15 minutter.
  4. Blend grødenlet med en stavblender, så der ikke
  5. er for mange klumper af bær – tag grøden af varmen.
  6. Tilsæt det udblødte husblas til grøden og rør rundt.
  7. Lad grøden køle lidt ned inden grøden placeres på midten af de lækre koldskålscheesecakes.
  8. Sæt dem på køl endnu en gang til grøden har sat sig.
  9. Server og nyd!

Velbekomme!

img_7971

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *