Mine ynglings køkkenredskaber og køkkenmaskiner

Chokoladesnitter med hvid chokoladecreme

img_7270

Alle i Danmark må kende til hindbærsnitter, men kender du til Chokoladesnitter? Nej? SÅ skal du følge med her, for det vil være meget synd at gå glip af. Denne chokoladesnitte er lavet på en chokoladekiks hvor der indeni er dem blødeste chokolade creme på hvid chokolade. Kiksen er sprød og perfekt med en blød creme indeni. Mon ikke du ved hvad du skal lave til aftenskaffen i aften? Det her er hvertfald et meget godt bud! Og nu til opskriften:

 

Ingredienser til chokoladesnitter med hvid chokoladecreme:

(18-20 stk)

Hvid chokolade creme:

  • 1/2 blad husblas
  • 2 æggeblommer
  • 10 g sukker
  • 145 g hvid chokolade
  • 1,5 dl fløde
  • 0,5 tsk vanilje paste

 

Chokoladekiks:

  • 75 g mel
  • 25 g sukker
  • 35 g smør
  • 1/2 æg = ca. 25 g
  • 2 spsk kakao

 

Fremgangsmåde til chokoladesnitter med hvid chokolade creme:

Hvid chokolade creme:

  1. Udblød husblas i vand i 15-20 minutter
  2. Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål
  3. I en skål røres æggeblommer, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er nogenlunde opløst
  4. I en gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  5. Når fløden er varmet op hældes den over æggeblommerne og røres rundt
  6. Æg og flødemassen hældes tilbage i gryden igen og varmes op til 83 grader under konstant omrøring
  7. Når massen er varmet op til 83 grader tages den af varmen og sigtes gennem en si
  8. Vrid husblassen og kom den i æg og flødemassen og rør rundt.
  9. Hæld æg og flødemassen over den hvide chokolade og rør med en dejskraber i midten til chokoladen er rørt ud
  10. Slut af med at stavblende chokoladecremeuxen blød og blank og sæt den på køl natten over eller til den er kølet ned ned og tyknet
  11. Tag den hvide chokolade cremeux ud fra køl og lad den tempere lidt, så den kan smøres på chokolade kiksene

Chokoladekiks:

  1. Bland smør, sukker og mel til det ligner revet parmesan
  2. Tilsæt kakao og rør rundt igen
  3. Tilsæt til sidst æg og rør til dejen er en samlet masse
  4. Kom mørdejen i en frysepose og lad den køle af i køleskabet i 30-40 minutter
  5. Rul herefter dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, måske lidt tyndere, og udstik chokoladekiks en udstikker af ca 5-6 cm
  6. I halvdelen af chokoladekiksene udstikkes et rundt hul i midten
  7. Bag chokoladekiksene ved 200 grader i 8-10 minutter
  8. Afkøl chokoladekiksene hvorefter den hvide chokolade cremeux smøres på
  9. Drys med flormelis og server!

Velbekomme!

 

Chokoladesnitter

 

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mine ynglings køkkenredskaber og køkkenmaskiner