Banankage aka bananbrød

Chokoladetærter med saltkaramel og nødder

Chokoladetærte-med-Saltkaramel-og-nødder

Mums mums mums! Disse chokoladetærter med saltkaramel og nødder er de bedste jeg længe har smagt og lavet. Tærterne er fyldt med den blødeste saltkaramel ovenpå en bund af hakket chokolade og mandler og til sidst toppet af de lækreste karamelkugler. Jeg elsker karamel og kan derfor godt sige at jeg har fundet mig en favorit, og det er bestemt ikke sidste gang disse chokoladetærter med saltkaramel bliver lavet i mit køkken. Til disse lækre chokoladetærter har jeg brugt perforeret tærteringe i 7,5 cm diameter. De er så nemme og så bliver tærtebunden så fint bagt fra alle sider. Hvis du ikke har disse ringe kan andre tærteforme selvfølgelig også bruges. Så skal du bruge en lækker dessert til gæsterne som faktisk ikke tager længe at lave, så er den her chokoladetærte den perfekte at lave. SÅ GODT!

 

Ingredienser til Chokoladetærter med saltkaramel og nødder:

(6 små chokoladetærter med saltkaramel og nødder)

Mørdej:

  • 150 g mel
  • 50 g sukker
  • 75 g smør
  • 1/2 æg = 25 g
  • 2,5 spsk kakao
  • 1,5 spsk vand

Saltkaramel:

  • 1 1/2 dl fløde
  • 200 g sukker
  • 1 tsk glucose sirup
  • 1 stor spsk smør
  • 1 nip salt

Andet:

  • Guldstøv
  • 50 g mælkechokolade med mandler (fra Kims)
  • 50 g hakket salt og peber mandler ( fra Kims)
  • Karamelkugler til pynt (fra kims)

 

Fremgangsmåde til chokoladetærter med saltkaramel og nødder :

Mørdej:

  1. Bland mel, sukker og stuetempereret smør og rør rundt til det ligner revet parmesan
  2. Tilsæt kakao og rør rundt igen
  3. Tilsæt til sidst æg og vand og rør til dejen er en samlet masse
  4. Kom mørdejen i en frysepose og lad den køle af i køleskabet i 30-40 minutter
  5. Rul herefter dejen ud til ca. 0,5 cm tykkelse, måske lidt tyndere, og udstik bunde og efterfølgende kanter til tærterne. TIP er at holde dejen forholdsvis kølig, så er den lettere at arbejde med
  6. Efter jeg havde rullet den ud, kom mørdejen på køl indtil ovnen var varm på 175 grader varmluft
  7. Bag chokoladetærtebundene i 10-12 minutter i ovnen og tag dem ud af formene for at køle af
  8. Lav imens saltkaramellen

Saltkaramel:

  1. Kom sukker og glucose i en gryde og lad det smelte ved mellem varme. Dette tager ca. 10-15 minutter. Det kræver tålmodighed. Sukkermassen kan have en snært af brændt lugt, men så længe den ikke ryger er den ikke brændt på – hold dog bare øje med den uden at røre i den, før det meste af sukkeret er smeltet
  2. I en anden gryde varmes fløden op til lige før den begynder at boble
  3. Når sukkeret er smeltet helt hældes fløden i sukkeret af flere omgange. Undgå at røre for meget med det samme, for så vil for meget kulde komme ned og sukkeret vil stivne
  4. Når fløden er rørt sammen med sukkeret tilsættes smør og salt og det smeltes og røres rundt
  5. Lad karamellen slå et par bobler i 1-2 minutter før den tages af varmen og lad den så svale til den tykner lidt

Samling af chokoladetærterne med saltkaramel og nødder:

  1. Hak mandler og chokolade og fordel det i chokoladetærterne
  2. Hæld saltkaramellen over tærterne helt op til kanten
  3. Lad karamellen størkne lidt inden du pynter dem med nødder, karamelkugler og guldstøv
  4. Og så er det bare at gå ombord i de lækre chokoladetærter

Velbekomme!

Tærterne kan med fordel serveres sammen med en god is. Tag og kig disse lækre is:

Verdens bedste saltkaramel is

Oreo islagkage

Syndig hjemmelavet solbær is

Hjemmelavet is med cookiedough

 

chokoladetærter med saltkaramel og nødder chokoladetærter med saltkaramel og nødder chokoladetærter med saltkaramel og nødder

Reklame for Kims

   

4 kommentarer

  • Maja

    Hej. Tærterne ser super lækre ud 🙂
    Hvad mener du med “mælkechokolade med mandler” og “salt og peber mandler”? Er det en bestemt type chokolade og en bestemt type mandler? I så fald, hvor kan det købes?
    Og hvis jeg laver dem i andre forme, skal de så være samme størrelse?
    Hilsen Maja

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Hej, tak det kan du også tro de er! 🙂
      Det er alle ting fra KIMS, og tænker de kan købes i de store indkøbsbutikker som meny, Føtex mm. Med andre forme og størrelser kan det bare være at du får flere/færre tærter, så det betyder ikke noget 🙂 du fordeler det bare efter dine tærtestørrelser. God bagelyst!

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Maja Østergaard

      Tak for hurtigt svar ☺️ Jeg fandt alle delene i Føtex. Et sidste spørgsmål: hvordan opbevares de bedst, hvis der er nogle tilovers?

      Siden  ·  Svar på kommentar
    • Dejligt! Og godt at vide 🙂
      Jeg opbevarede dem selv på køl, da ellers karamellen vil flyde lidt ud. Desuden har jeg også lagt nogen på frys – og så skal de bare tø op, når de skal spises.

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Banankage aka bananbrød