Juletræstammer

Juletræstammer

I julen er der altid en masse kage. Som regel fryser jeg mine kagerester ned og gemmer dem til at kunne lave en god portion træstammer. For kagerester skal endelig ikke smides ud, når man kan lave sådan en lækker kage! Træstammerne er pyntet med en rød marcipan, nu når det er jul. Træstammerne er simple at lave. Tag dine kagerester op fra frys og fra gemmerne og kom dem i en blender og blend løs. Tilsæt rom, kakao og hindbærmarmelade og blend videre. VUPTI, så har du den blødeste træstammemasse som skal ind i en lækker marcipan. Hvem vil ikke synes godt om sådan en lille lækker sag? Nu til opskriften:

 

Ingredienser til juletræstammer:

(20 stk)

Træstammemasse:

  • 800 g kagerester
  • 2 spsk hindbærmarmelade
  • 5 tsk romessens
  • 3 spsk kakao

Marcipan:

  • 400 g marcipan
  • 20 g glucosesirup
  • 80 g flormelis + lidt til udrulning
  • 2 tsk rød konditor farve

Overtræk:

  • 250 g mørk chokolade (60-70 %)

Fremgangsmåde:

Træstammemasse:

  1. Blend alle kagerester i en blender til det bliver smuldret og samlet
  2. Tilsæt hindbærmarmelade og romessens og blend videre
  3. Tilsæt nu kakao og blend igen til massen samler sig og bliver blød og smidig
  4. Kom træstammemassen i en skål på køl i 30 minutter, imens blandes marcipanen

Marcipan:

  1. Ælt den rå marcipan og ælt glucosesirup i til denne er samlet
  2. Tilsæt herefter flormelis og ælt igen
  3. Til sidst tilsættes den røde konditorfarve
  4. Tip er at tilsætte lidt farve af gangen og ælt den ind i marcipanen
  5. Marcipanen skal gerne æltes lidt tid, så farven trænger helt ud i marcipanen
  6. Læg nu marcipanen til side og tag træstammemassen ud fra køl

Samling af juletræstammerne:

  1. Tag træstammemassen og rul den i 2-3 cm i diameter lange ruller
  2. Læg træstammerullerne på et skærebræt og sæt dem på frys eller køl imens du ruller marcipanen ud
  3. Marcipanen rulles ud til ca. 0,3-0,5 cm tykkelse
  4. Afpas marcipanens størrelse efter dine træstammeruller
  5. Når træstammerullerne sættes på marcipanen, fugtes marcipanen let med vand, så træstammerullen “limer” sig selv på. Herefter ruller du og skærer af, så det passer med marcipan om hele træstammerullen. Gentag med de resterende ruller
  6. Sæt nu rullerne på køl igen mens chokoladen smeltes

Overtræk:

  1. Hak chokoladen fint og smelt den i mikroovnen. Hvis du ønsker at temperere chokoladen kan du finde en guide HER.
  2. Skær træstammerullerne i ønskede stykker og dyp hver ende ned i chokoladen
  3. Sæt juletræstammerne på bagepapir og lad dem tørre. De kan eventuelt sættes på køl, så chokoladen størkner hurtigt.
  4. Server med det samme eller kom juletræstammerne i en bøtte og opbevar dem på køl.

Velbekomme og glædelig jul!

Juletræstammer img_6992

 

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *