Nemme klatkager

Peppermint bark

Peppermint-bark

I min tid som au pair i USA, oplevede jeg i juletid, at amerikanerne er meget vilde med peppermint – både i mad og eksempelvis sæbe. I min ynglingsforretning William Sonoma var der i julen altid smagsprøver på deres berømte peppermint bark – og nøj jeg forstår hvorfor den er berømt! Den smager så godt! Jeg har efter længe hungren efter disse peppermint bark kastet mig ud i at lave dem selv. Det tager ikke lang tid og så kan det holde sig længe ved stuetemperatur. Det her bliver klart en af mine ynglingstreats den her jul. Hvilken en tror du bliver din? Giv mig gerne en kommentar og forslag til nye kager/snacks/desserter som du kunne tænke dig jeg kommer med opskrift på.

Tilbage til disse lækre peppermint barks – Prøv dem, du vil ikke fortryde!

Ingredienser til peppermint bark:

  • 200 g mørk chokolade (70%)
  • 170 g hvid chokolade
  • 3 stk Candy canes /bismark stokke

 

Fremgangsmåde til peppermint bark:

Mørk chokolade:

  1. Start med den mørke chokolade. Hvis du vil tempere chokoladen, så følg med her – ellers bare smelt dne i mikroovnen til den er smeltet helt.
  2. Hak chokoladen fint og kom lidt mere end halvdelen chokoladen i en skål der kan komme i mikroovnen. Smelt chokoladen til maks 48-50 grader. Sørg for at røre i den løbende
  3. Den anden usmeltede chokolade i en anden skål
  4. Kom herefter lidt mere end halvdelen af den smeltede chokolade op i den usmeltede chokolade, og rør rundt
  5. Rør til de smelter sammen. Tilsæt eventuelt lidt mere af den smeltede chokolade, hvis den ikke vil smelte helt
  6. Slut temperaturen skal ligge omkring ca. 31-32 grader
  7. Når du er kommet så langt, så hældes chokoladen i en lille form ca. 20×20, der er beklædt med bagepapir
  8. Sæt den mørke chokolade på køl
  9. Nu til den hvide chokolade

Hvid chokolade:

  1.  Hak den hvide chokolade fint og kom den i en skål der kan tåle mikroovn
  2. Smelt den hvide chokolade til maks 27-31 grader ved jævne omrøringer
  3. Hæld den smeltede hvide chokolade over den mørke chokolade. Lad chokoladen stå ved stuetemperatur mens candy canes hakkes/knuses

Pynt:

  1. Kom candy canes i en pose og knus dem med noget hård til både små og mindre store stykker
  2. Drys candy canes over den hvide chokolade og sæt peppermint bark på køl til den har sat sig
  3. Efter chokoladen har sat sig – tager ca. 10-20 minutter, hakkes den i passende størrelser som er lette at servere
  4. Nyd på en god decemberdag

TIP: undgå at sætte dem på køl, da candy canes ellers vil begynde at afgive væske/sukker til chokoladen.

Velbekomme!

img_6873 img_6874

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme klatkager