Peppermint bark

De bedste æbleskiver med nougat

 

Æbleskiver-nougat

Glædelig december! I julen hører der sig hjemmelavet æbleskiver til. Æbleskiver smager så godt og er specielt hyggelige at lave. Opskriften er simpel at lave, og er hele stegetiden værd. Jeg laver oftest en stor portion i starten af december, og så fryser jeg nogle ned i poser. Så er de nemme at tage op og varme og nyde en god og kold decemberdag. Disse lækre æbleskiver er fyldt med nougat – men kan selvfølgelig fyldes med lige det du har lyst til! Hvilket fyld er dit ynglings? Skriv gerne en kommentar nede i bunden af opskriften. Så hvis du har et æbleskivejern, synes jeg bare du skal komme i gang, så du kan forkæle dig selv og dem omkring dig i de hyggelige decemberdage. Opskriften er ekstra stor, da jeg altid laver en stor portion og kommer en masse i fryseren, for så er det virkelig let at nyde hele julen.

 

Ingredienser til æbleskiver med nougat:

(Ca. 40 æbleskiver)

  • 425 g mel
  • 1/4 tsk salt
  • 2 tsk kardemomme
  • 1 tsk natron
  • 1/2 appelsin med skal og saft
  • 4 æg (delt i hvider og æggeblommer)
  • 0,5 dl olie
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g nougat
  • Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål.
  2. I en anden skål blandes alt det våde – æggene skilles i blommer og hvider, blommerne kommes sammen med kærnemælken og hviderne kommes i en anden skål.
  3. Pisk det våde sammen, så æggeblommerne og kærnemælken er pisket sammen
  4. Pisk nu det våde ned i det tørre til det bliver en tyk dej
  5. Sæt nu æbleskivedejen på køl i 15 minutter
  6. Tag nu herefter æbleskivedejen ud fra køl og pisk æggehviderne luftige
  7. Vend æggehviderne i æbleskivedejen, stille og roligt så luften ikke bliver slået ud
  8. Opvarm et æbleskivejern og spray med fedtstof
  9. Fyld æbleskivehullerne med æbleskivedeje, og lad dem stege til de bliver gyldne. Vend nu herefter en kvart omgang, så bunden nu står på højkant
  10. Fyld nu nougat og lidt ekstra dej i æbleskiverne, hvorefter du vender dem helt rundt, så den først bagte side vender opad
  11. Gentag med resten af æbleskivedejen
  12. Server med flormelis og marmelade

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Æbleskiver-nougat img_6863  img_6866 img_6867

 

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Peppermint bark