Glædelig jul! Som mange har du nok også fået risalamande i går, og der må helt sikkert være en rest risengrød til overs! Rester af risengrød kalder på klatkager i min verden. Men hvorfor lave traditionelle klatkager på panden, når man kan lave det til lækre sprøde vafler. Vafler med risengrød! Mums siger jeg bare! Skynd dig at lave dem så du kan forkæle familien. Vaflerne er iøvrigt lavet på det lækre ølandshvedemel fra finax, så lækkert, hvilket giver en lidt grovere vaffel.
Ingredienser til klatkage vafler:
(6 stk store vafler)
- 3 æg
- 1 spsk sukker
- 75 g ølandshvede
- 90 g hvedemel
- 1 tsk vaniljepaste
- 1 dl mælk
Fremgangsmåde:
- Miks æg, vanilje og sukker i en skål
- Tilsæt herefter melet og mælken
- Vend til sidst risengrøden i og lad dejen hvile 10 minutter
- Steg klatkage vaflerne i et vaffeljern
- Spis med sirup eller god marmelade
Velbekomme!
Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!
//Mel sponsoreret af Finax)