Den bedste chokoladekage i form

Chokoladekage-i-form

Reklamelinks er markeret med*

Jeg ELSKER en god chokoladekage! Og den er må siges at være en af mine favoritter, når det ikke skal være en brownie! En saftig men samtidig luftig chokoladekage med en god tung glasur på toppen. Kagen er bagt i en møstret form, men du kan sagtens skifte dejen over i en springform på ca. 20 cm ved ca. samme bagetid. Opskriften er simpel, men smager simpelthen bare SÅ godt! God bagning 🙂

Ingredienser til den bedste chokoladekage i form:

Antal: ca. 8 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: en form mønster, evt lige som denne Mønstret form*.

Chokoladekage:
  • 130 g blødt smør
  • 3 æggehvider
  • 200 g hvedemel
  • 190 g sukker
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk bagepulver
  • 1/2 tsk natron
  • 1 nip salt*
  • 1 tsk vaniljesukker eller vaniljepasta* (for endnu mere smag)
  • 200 g cremefraiche 18%
  • 1 dl sødmælk
  • 165 g mørk chokolade
Glasur:
  • 180 g flormelis
  • 20 g kakao
  • 40 g vand (ca, prøv dig lidt frem)
  • 20 g Hakket chokolade til pynt

Fremgangsmåde:

Chokoladekage:
  1. I en skål blandes hvedemel, sukker, kakao, bagepulver, natron, salt og vaniljesukker, sæt til side
  2. I en anden skål blandes den bløde smør sammen med æggehvider og piskes sammen (denne kan godt skille lidt, men vil samle sig, når de tørre ingredienser kommer i)
  3. Pisk herefter cremefraiche i æg og smørmassen
  4. Vend/pisk herefter de tørre ingredienser i de våde og lad massen køre lind
  5. Tilsæt lidt efter lidt mælk og lad dejen blive en ens tykt flydende dej
  6. Smelt chokolade og vend det i kagedejen
  7. Smør din form med smør og drys med sukker og mel, så du er sikker på, at kagen kan vendes ud af formen, når den er afkølet
  8. Hæld chokoladekagedejen i formen
  9. Bag den i ovnen ved 170 grader varm luft i ca. 45 minutter (Test ved en nål slipper dejen)
  10. Afkøl helt inden den vendes ud af formen og pyntes med glasur og hakket chokolade
  11. Spis den lækre chokoladekage i form, pyntet med mere chokolade med det samme eller opbevar den i en lufttæt beholder ved stuetemperatur (den er god og saftig i 2-3 dage)

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *