Snickers is med dulce de leche

Reklamelinks er markeret med *.

En af de fantastiske opfindelser er snickers is. En gammel klassiker, som de fleste butikker har som en frossent variant. Da jeg forleden var i Føtex, blev jeg fristet af de lækre snickers is, som lå i frysedisken. Jeg købte dem med hjem og tænkte, at jeg måtte kunne lave dem selv.

Ismassen laves på en legeret ismasse, som fryses i min elskede ismaskine. Efter ismassen har sat sig og afkølet, kommes ismassen i aflange silikoneforme, så de kommer til at ligne aflange snickers barer. I den letfrossen is kommes dulce de leche og peanuts i og isene sættes på frys.

Efter frys poppes isene ud af silikoneformene, overtrækkes i mælkechokolade og får en hurtig tur på frys igen. Og vupti, så har du hjemmelavede snickers is til dig selv og dine kære hele sommeren 🙂

TIP: Alternativt til en ismasse der skal køres på ismaskine, kan du lave den gammeldags parfait version på æggesnaps blandet med flødeskum. Til den lidt mere simple version uden ismaskine kan du piske en æggesnaps af æggeblommer, vanilje og sukker. Denne æggesnaps vendes så med flødeskum (hele mælkemængden), dvs. 7 dl fløde.

Ingredienser til snickers is med dulce de leche:

Antal personer: 12 stk
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Silikoneform aflange, termometer, ismaskine*

Dulce de leche:
  • En færdigkøbt dåse med dulce de leche eller en kondenceret mælk, som koges i 3,5 timer i en gryde med vand
Ismasse:
  • 6 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vanilje pasta
  • 4,5 dl sødmælk
  • 2,5 dl fløde
Samling af ismasse, peanuts og dulce de leche:
  • 100 g peanuts (alt efter ønsket mængde)
Chokoladeovertræk:
  • 500 g god mælkechokolade (min er denne*)

Fremgangsmåde til snickers is med dulce de leche:

Dulce de leche:
  1. Køb en færdig karamelliseret mælk på dåse eller køb en kondenceret mælk og kog den i vand i en gryde i 3,5 timer
  2. Afkøl helt inden brug
Ismasse:
  1. I en skål piskes sukker, vanilje og æggeblommer til en luftig æggesnaps
  2. Imens æggesnapsen piskes luftig varmes fløde og sødmælk i en gryde til det er lige under kogepunktet (inden det begynder at boble)
  3. Hæld den varme mælkeblanding ned til den luftige æggesnaps under piskning
  4. Pisk til al æggesnapsen er blandet med mælken
  5. Hæld den samlede masse tilbage i gryden og lad den varme op til ca. 86-90 grader under konstant piskning
  6. Tag den af kogepladen, når den begynder at tykne let
  7. Hæld i en bøtte hvor ismassen kan køle af på køl natten over
  8. Dagen efter når ismassen er kold køres ismassen på en ismaskine til den har en tyk konsistens (min tog ca 40 minutter)
Samling af ismasse, peanuts og dulce de leche:
  1. Når isen er kørt tyk og kold fyldes aflange silikoneforme med ismassen til de er ca 3/4 fyldte
  2. Fordel et par skeer Dulce de leche i isen
  3. Drys til sidst med peanuts
  4. Sæt silikoneformen på frys og lad dem sætte sig helt
Chokoladeovertræk:
  1. Smelt mælkechokoladen i mikroovnen
  2. Kom det i en beholder hvor det er nemt at dyppe de aflange snickers is
  3. Overtræk alle snickers is og sæt dem tilbage på frys

Velbekomme!


snickers is

Er du HELT vild med hjemmelavede is, så skal du prøve disse jordbæris med stribet chokolade!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *