Solbær snegle med marcipan og hvid chokolade

solbær snurrer

Reklame for Le Cruset. Reklamelinks er markeret med *.

Er der noget jeg er vild med, så er det snegle med lækkert fyld! Disse solbær snegle er lavet med marcipan og hvid chokolade og så er de bagt i min nye ynglings sautepande fra Le Cruset. Sautepanden er fra den nye non-stick Le Cruset serie, som gør at panden er en god slip let pande. Sneglene kunne derfor nemt bages uden bagepapir, men jeg brugte bagepapir, for at kunne tage sneglene nemt op i et stykke.

Disse lækre solbær snegle er lavet på en blød gærdej, smurt med en lækker remonce med marcipan, drysset med let kogte solbær og saft og til sidst drysset med hvid chokolade. Se billedet for how-to!

Opskriften er super nem at lave og tager ikke specielt lang arbejdstid, da det meste af tiden er vente-hæve-tid og bagetid. Opskriften kan med fordel laves som en stor portion, for de er super lækre at fryse ned og tage op til en hurtig snack! Her er opskriften på solbær snegle, som du bestemt ikke vil fortryde:

Ingredienser til Solbær snegle med marcipan og hvid chokolade:

Antal: 14 stk solbær snegle
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Le Cruset sauter pande – høj pande med sider

Gærdej:
  • 2,5 dl sødmælk (skal lunes til fingervarm)
  • 25 g gær
  • 2 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1 tsk kardemomme
  • 450 g hvedemel
  • 1 nip salt
  • 75 g smør (stuetempereret)
Solbærmasse:
  • 175 g frosne solbær (eller friske)
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vanilje
Remonce:
  • 200 g blødt smør
  • 150 g sukker
  • 100 g marcipan
Andet:
Glasur:
  • Flormelis
  • Citronsaft

Fremgangsmåde til Solbær snegle med marcipan og hvid chokolade:

Gærdej:
  1. Lun mælken til den er fingervarm (pas på med at den ikke bliver for varm, da dette vil dræbe gæren – hvis, så afkøl den lidt inden du blander gær med mælken)
  2. Kom mælk og gær i en skål (evt røremaskineskål)
  3. Tilsæt æg og sukker og rør til alt er blandet sammen og gæren opløst
  4. Tilsæt en blanding af mel og kardemomme og lad røremaskinen gøre arbejdet
  5. Tilsæt salt når dejen begynder at samle sig
  6. Tilsæt smør i tern og lad gærdejen røre til den begynder at samle sig omkring dejkrogen og du kan lave glutentesten (10-15 minutter i røremaskinen ved mellem hastighed)
  7. Lad dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur med et klæde over
  8. Lav imens solbærmasse og remonce
Solbærmasse:
  1. Kom solbær i en gryde med sukker og vanilje
  2. Lad det stå på køkkenbordet imens dejen hæver
  3. Når dejen har hævet sættes gryden kort på komfuret indtil sukker er opløst og bær fortsat er hele med lettere bløde
Remonce:
  1. Bland alle ingredienser i en skål og lad denne stå på køkkenbordet ligeledes imens dejen hæver
  2. Remoncen samles ved at røre det sammen med en ske (eller hænderne med handsker på)
Samling af solbær snegle:
  1. Når dejen har hævet og solbærmasse samt remonce er forberedt rulles dejen ud
  2. Dejen rulles ud til en rektangel på ca. 0,5-1 cm tykkelse
  3. Fordel remoncen i et tyndt lag på hele dejstykket
  4. Drys med de lettere opvarmede solbær og fordel jævnt
  5. Drys med hvid chokolade
  6. Rul dejen sammen til en pølse, så du får en lang rulle
  7. Skær solbær snegle på 5 cm tykkelse
  8. Beklæd din pande med bagepapir (Trick er at folde bagepapir diagonalt, og igen modsat indtil du får en spids, hvorefter du kan klippe toppen af, så den er tilpasset pandens diameter)
  9. Placer solbær snegle med 1 cm afstand og lad dem hæve i 1 time til ca. dobbelt størrelse
Bagning af solbær snegle:
  1. Pensel de nu hævede snegle med et sammenpisket æg
  2. Bag dem i en forvarmet ovn på 200 grader alm ovn i ca. 15-20 minutter til let gyldne på toppen
  3. Lad dem afkøle let og pensel herefter med en blanding af flormelis og citronsaft

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *