Cheesecake med abrikos

Reklame for Skælskør Frugtplantage og Svansø.

En kage jeg altid tyer til er en cheesecake, for den er super nem og smager altid vildt godt! Denne Cheesecake med abrikos er lavet på en sprød kiksebund af digestive kiks, smeltet smør og små mandelflager fra Svansø. Kiksebunden er presset hårdt i kageformen, hvorefter den hviler på køl inden abrikos indlæg og cheesecakemassen kommes deri, så den kan blive til en cheesecake med abrikos.

Cheesecakemassen er støbt med et indlæg af marmelade med abrikos og stikkelsbær fra Skælskør Frugtplantage, som giver den dejligste smag af abrikos. Det laves på forhånd, da det skal fryses helt ned.

Når cheesecaken er støbt og har sat sig, kan pynten laves. Pynten på denne cheesecake med abrikos er selvfølgelig et godt lag abrikosgrød sat med lidt husblas. Jeg foretrækker at lave en gele, som nærmest smelter på tungen, og Skælskørs grødvarianter er nemme at anvende til en god top på en cheesecake. Hvis du ikke er til abrikos, kan abrikos selvfølgelig byttes ud med en anden variant. Kun fantasien sætter grænser.

Cheesekagen tager lidt tid, og den skal laves i 3 step. Først abrikos indlæg, så kiksebund og cheesecake massen, og sidst abrikos gele som top. Den kan med fordel laves dagen før den skal serveres og blot gemme abrikos gele til på dagen, hvor kagen skal serveres. Husk geleen også skal nå at sætte sig 🙂 Prøv dig frem – det skal nok blive godt! God bagning 🙂

Ingredienser til Cheesecake med abrikos:

Antal personer: 8-10
Sværhedsgrad: mellem
Redskaber: Silikoneform 16 cm, Kagering på 20 cm, kageplast

Abrikos indlæg:
  • 1 bøtte marmelade abrikos og stikkelsbær marmelade, 265 g (Skælskør frugtplantage)
  • 2 blade husblas
Kiksebund:
  • 250 g Digestive kiks
  • 40 g mandelflager (Svansø)
  • 100 g smeltet smør
Cheesecakemasse:
  • 3 blad husblas
  • 1/4 dl citron
  • 400 g flødeost
  • 100 g flormelis
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 2 dl fløde
Abrikos gelé:
  • 500 g abrikosgrød (Skælskør frugtplantage)
  • 3 blad husblas

Fremgangsmåde til Cheesecake med abrikos:

Abrikos indlæg:
  1. Udbød husblas i en skål med vand
  2. Opvarm imens marmeladen i en gryde til den begynder at små boble
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt den bløde husblas til marmeladen
  4. Placer silikoneformen (16 cm i diameter ) på en flad overflade og hæld marmeladen i silikoneformen
  5. Sæt silikoneformen på frys til den har sat sig (2-3 timer)
  6. Start først på kiksebunden, når abrikos indlægget er helt frossent
Kiksebund:
  1. Blend kiksene i en blender til helt småt
  2. Smelt smør og vend det sammen med kiksene
  3. Vend til sidst mandelsplitter i kiksemassen
  4. Beklæd en kagering (20 cm i diameter) med kageplast, og sæt den på et fad med bagepapir
  5. Fordel kiksemassen ud i kageringen og pres den godt sammen
  6. Sæt kiksebunden på køl imens cheesecake massen laves
Cheesecakemasse:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand
  2. Varm citronsaft i en gryde til det bobler og tag det derefter af varmen
  3. Tilsæt husblas til citronsaften
  4. Pisk nu flormelis, vanilie og flødeost sammen i en skål til det er en samlet luftig masse
  5. I en anden skål piskes flødeskum til meget let flødeskum, så let at det stadig løber af en ske
  6. Vend flødeskum og flødeost sammen
  7. Kom en lille del i den lune citronsaft med husblas, og rør den rundt, så den afkøler lidt
  8. Hæld herefter den lune citronmasse over i den resterende flødemasse og vend cheesecake massen stille sammen
  9. Kom cheesecake massen på en sprøjtepose, så den er nemmere at sprøjte ud på kiksebunden
Samling af cheesecake med abrikos indlæg:
  1. Tag kiksebunden fra køl, ligeledes med abrikos indlæg fra frys
  2. Befri abrikos indlæg fra silikoneformen og placer det i midten på kiksebunden
  3. Fordel cheesecake massen på kiksebunden med indlæg og glat massen ud med en spatel, så den får en glat overflade
  4. Lad cheesecake med abrikos indlæg køle i 3-4 timer, til den har sat sig helt (evt. natten over)
Abrikos gelé:
  1. Når cheesecaken har sat sig, kan abrikos gelé laves til toppen
  2. Kog igen abrikosgrød op i en gryde imens husblas udblødes i vand (5-10 minutter)
  3. Når grøden er godt varm tilsættes det udblødte husblas
  4. Lad grøden afkøle til ca. 34-36 grader hvorefter den kan hældes på cheesecaken
  5. Hæld grøden på cheesecaken ved fordele den jævnt
  6. Lad abrikos geleén afkøle til den bliver helt fast og kan skæres i (1-2 timer)
  7. Pynt efter behov

Velbekomme!

Er du lige så vild med cheesecake som jeg, så skal du prøve en af bloggens andre opskrifter på cheesecake. Prøv fx: luksus-chokolade-cheesecake

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *