En af de nemmere kager er cookies. Små cookies der er nemme og lækre på samme tid. Men for at prøve lidt nyt, vil jeg lave nogle cookie karamel barer som er bagt i en samlet masse og efterfølgende skåret ud i små bidder, som var det en brownie.
Disse cookie karamel barer er lavet med en hjemmelavet karamel, som er blød og cremet, og en man nemt kan lave dage i forvejen, fordi de nemt kan bruges som karameller pakket ind i bagepapir.
Ingredienser til cookie karamel barer:
Antal stykker: 10-12 stykker
Sværhedsgrad: Nem
Karamel:
- 200 g sukker
- 1,5 dl fløde
- 20 g smør
- 1 nip salt
Cookie dough:
- 100 g hvidt sukker
- 90 g brun farin
- 130 g smeltet smør
- 1 æg
- 225 g hvedemel
- 1 tsk natron
- 1/2 tsk salt
- 100 g mørk chokolade (ca. 54 %) eller anden ønsket chokolade
Fremgangsmåde til cookie karamel barer:
Karamel:
- Smelt sukker i en høj gryde på lav varme – uden at røre i det (men du må gerne svinge gryden lidt rundt)
- Varm fløde i en anden gryde
- Hæld den varme fløde i det smeltede sukker under omrøring (her skal du passe på, da det vil boble op)
- Tilsæt smør i tern under omrøring og dernæst salt
- Lad karamellen boble ved 2 ud af 9 (afhængig af dit komfurs styrke) i 15-20 minutter, til den begynder at tykne
- Hæld derefter karamellen ud i en form med bagepapir, og lad den sætte sig, så du kan klippe/skære den ud i tern, som kan presses ned i cookie dough
- Imens laves cookie dough
Cookie dough:
- Smelt smør og pisk det sammen med sukker og brun farin
- Tilsæt æg og pisk til du opnår en lys masse
- I en skål blandes mel, natron og salt
- Hæld det tørre ned i smør/sukkermassen og pisk rundt til det er samlet
- Hak chokolade og vend det i din cookie dough
- Fordel dejen i en firkantet form passende til din mængde cookie dough (Jeg brugte 20×20)
- Sæt dejen på køl indtil karamellerne har sat sig
Samling af Cookie karamel barer:
- Klip karamellerne op i små tern
- Pres dem ned i cookie dough
- Bag cookie karamel massen ved 195 grader i 20-25 minutter – til gylden. Den sætter sig på køl efter bagning
- Afkøl og skær derefter ud i ønsket stykker
Velbekomme!