Cookie karamel barer

En af de nemmere kager er cookies. Små cookies der er nemme og lækre på samme tid. Men for at prøve lidt nyt, vil jeg lave nogle cookie karamel barer som er bagt i en samlet masse og efterfølgende skåret ud i små bidder, som var det en brownie.
Disse cookie karamel barer er lavet med en hjemmelavet karamel, som er blød og cremet, og en man nemt kan lave dage i forvejen, fordi de nemt kan bruges som karameller pakket ind i bagepapir.

Ingredienser til cookie karamel barer:

Antal stykker: 10-12 stykker
Sværhedsgrad: Nem

Karamel:
  • 200 g sukker
  • 1,5 dl fløde
  • 20 g smør
  • 1 nip salt
Cookie dough:
  • 100 g hvidt sukker
  • 90 g brun farin
  • 130 g smeltet smør
  • 1 æg
  • 225 g hvedemel
  • 1 tsk natron
  • 1/2 tsk salt
  • 100 g mørk chokolade (ca. 54 %) eller anden ønsket chokolade

Fremgangsmåde til cookie karamel barer:

Karamel:
  1. Smelt sukker i en høj gryde på lav varme – uden at røre i det (men du må gerne svinge gryden lidt rundt)
  2. Varm fløde i en anden gryde
  3. Hæld den varme fløde i det smeltede sukker under omrøring (her skal du passe på, da det vil boble op)
  4. Tilsæt smør i tern under omrøring og dernæst salt
  5. Lad karamellen boble ved 2 ud af 9 (afhængig af dit komfurs styrke) i 15-20 minutter, til den begynder at tykne
  6. Hæld derefter karamellen ud i en form med bagepapir, og lad den sætte sig, så du kan klippe/skære den ud i tern, som kan presses ned i cookie dough
  7. Imens laves cookie dough
Cookie dough:
  1. Smelt smør og pisk det sammen med sukker og brun farin
  2. Tilsæt æg og pisk til du opnår en lys masse
  3. I en skål blandes mel, natron og salt
  4. Hæld det tørre ned i smør/sukkermassen og pisk rundt til det er samlet
  5. Hak chokolade og vend det i din cookie dough
  6. Fordel dejen i en firkantet form passende til din mængde cookie dough (Jeg brugte 20×20)
  7. Sæt dejen på køl indtil karamellerne har sat sig
Samling af Cookie karamel barer:
  1. Klip karamellerne op i små tern
  2. Pres dem ned i cookie dough
  3. Bag cookie karamel massen ved 195 grader i 20-25 minutter – til gylden. Den sætter sig på køl efter bagning
  4. Afkøl og skær derefter ud i ønsket stykker

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *