Reklame for Skælskør Frugtplantage. Julen nærmer sig og det betyder for mig en masse lækre kager med juleingredienser. For mig hører kirsebær til julen, specielt i form af kirsebærsauce. Hvem spiser ikke massere af kirsebærsauce til deres ris ala mande? Skælskør Frugtplantage har lavet en nem kirsebærsauce for os, der ikke er så glad for hele kirsebær i saucen. Kirsebærsaucen er nemlig pureret helt, og man får derfor en helt blank sauce. Den blanke sauce er i denne opskrift blandet med en masse lækker hvid chokolade ovenpå en sprød og sød mazarintærte – for marcipan hører også julen til, ikke?
Kirsebærchokoladen er støbt i en masse søde silikoneforme, som efter en tur på frys kan poppes ud og pynte den fine mazarintærte og give en dejlig cremet konsistens til den sprøde bund. I opskriften er der brugt lidt forskellige silikoneforme, som nemt kan købes hos diverse forhandlere – du kan gøre lige som du har lyst til.
Hvis du følger opskriften step for step, er kagen nem at gå til. Kirsebærchokoladen kan nemt laves på forkant, da den, som sagt, skal fryses. Hvis du vil være på forkant inden dine gæster kommer og ikke vil have for travlt inden, kan du lave denne flere dage forinden. På selve dagen hvor din mazarintærte med kirsebærchokolade skal serveres, kommes den iskolde kirsebærchokolade i en spøjtepose med ønsket tyl (denne er Wilton 4B) og et fint mønster sprøjtes på mazarintærtens overflade. Til sidst drysses tærten med solbærstøv for at få den mørkerøde farve og pyntes med rød skovsyre og evt røde chokoladekugler.
Ingredienser til mazarintærte med kirsebærchokolade:
Antal personer: 8 personer
Sværhedsgrad: Mellem
Redskaber: Kagering (18cm diameter), tyl: wilton 4B.
Kirsebærchokolade:
- 3 blade husblas
- 300 g hvid chokolade
- 350 g pureret kirsebærsauce (Skælskør Frugtplantage)
Mørdej:
- 50 g durummel
- 100 g hvedemel
- 50 g sukker
- 1 tsk vaniljesukker
- 100 g koldt smør
- 1 lille æg
Mazarinmasse:
- 100 g marcipan
- 70 g sukker
- 1 æg
- 2 spsk mandelmel eller alm mel
Fremgangsmåde til Mazarintærte med kirsebærchokolade:
Kirsebærchokolade:
- Udblød husblas i rigeligt vand (ca. 10 minutter)
- Kom den hakkede hvide chokolade i en skål
- I en gryde opvarmes den purerede kirsebærsauce fra Skælskør Frugtplantage
- Når kirsebærsaucen er helt varm og begynder at boble hældes den over chokoladen, ligeledes med den udblødte husblas
- I bunden af skålen røres der med en dejskraber til det meste af den hvide chokolade er smeltet i kirsebærsaucen
- Blend til sidst den lune masse med en stavblender for at få de sidste chokoladeklumper væk
- Kom kirsebærchokolade i en pose, og læg den på frys i ca 3-4 timer – til den er helt kold
- Imens kan mazarintærten laves og afkøles
Mørdej:
- I en skål blandes mel, durummel, sukker og vaniljesukker
- Tilsæt koldt smør i tern og rør til det får en smuldret konsistens
- Slutteligt tilsættes ægget og dejen røres rundt til den netop sætter sig
- Rul herefter dejen ud til 0,5 cm mellem to stykker bagepapir
- Kom mørdejen på køl i 15 minutter
- Udstik herefter en ring i mørdejen med din kagering (jeg har brugt periforerede form på 18 cm) og fjern herefter den omkringliggende dej
- Skær strimler til kageformens sider og pres dem, så de sidder fast til bunden
- Skær de overskydende kanter til og prik huller i mørdejens bund
- Lav nu mazarinmassen som skal bages med mørdejsbunden (sæt imens mørdejsbunden på køl med bagepapir i bunden)
Mazarinmasse:
- I en skål piskes marcipan med sukker til det er godt samlet
- Herefter tilsættes ægget og der piskes videre til en lys og luftig konsistens
- Hæld herefter marzarinmassen ned i den rå mørdejsbund og fordel den jævnt
- Bag mazarintærten ved 200 grader i 15-20 minutter
- Afkøl herefter mazarintærten og vent på kirsebærchokoladen er helt kold
Pyntning af mazarintærte med kirsebærchokolade:
- Kom mazarintærten på et ønsket fad
- Kom den iskolde kirsebærchokolade i en sprøjtepose med tyl
- Sprøjt et mønster med kirsebærchokolade på mazarintærten
- Drys med solbærstøv gennem en si
- Pynt med rød skovsyre og røde chokoladekugler (eller andet ønsket pynt)
- Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering
Velbekomme!
Er du vild med kirsebær? SÅ skal du prøve en anden af mine opskrifter med lækker kirsebærsmag HER!