Mælkechokolade mousse med havregrynsbund og chokoladepynt:

Reklame for Callebaut. Denne mælkechokolade mousse med havregrynsbund og chokolade pynt er lavet på luksus chokolade fra Callebaut. Havregrynsbunden er, som navnet lyder, lavet på havregryn og en cookiedej. Mælkechokolade moussen er lavet på fløde og en lækker mælkechokolade Arriba 39% fra Callebaut. Det gode ved Single origin chokoladerne fra Callebaut er, at chokoladen er koncentreret fra et bestemt område, hvilket giver en dejlig intens smag, og denne mælkechokolade er ingen undtagelse – det er allerede blevet min favorit!

Ovenpå mælkechokolademoussen er der en chokolade ganache lavet på en mørkere chokolade, Brazil 66,8 % ligeledes fra Callebaut. Denne er sprøjtet ud i dutter med en Wilton 4B tyl, som giver det flotte mønster på ganachen. Dertil er der lavet flotte chokoladesnirkler med Brazil 66,8% chokolade, som pynter flot på den lækre mousse. Kagen er slutteligt fyldt op med karamelkugler fra Callebaut og pyntet med rød skovsyre.

skal udgives fredag d. 6. december

Ingredienser til mælkechokolade mousse med havregrynsbund:

Antal personer: 10-12 personer
Sværhedsgrad: mellem-svær

Havregrynsbund:

  • 125 g smeltet smør
  • 145 g brun farin
  • 1 æg
  • 100 g mel
  • 100 g finvalsede havregryn
  • 1 tsk natron
  • 1/4 tsk kanel
Mælkechokolademousse:
  • 3,5 blad husblas
  • 4 dl fløde
  • 1/4 dl appelsinsaft
  • 300 g mælkechokolade (Arriba 39% Callebaut)
Mørk chokoladeganache pynt:
  • 0,75 dl fløde
  • 3/4 blad husblas
  • 75 g mørk chokolade (Brazil 66,8 % Callebaut)
Chokoladesnirkler:
  • 80 g mørk chokolade (Brazil 66,8 % Callebaut)
Pynt:
  • Karamelkugler (Callebaut)
  • Guldstøv
  • Rød Skovsyre

Fremgangsmåde til mælkechokolade mousse med havregrynsbund:

Mørk chokoladeganache pynt:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Varm imens fløden op til lige under kogepunktet
  3. Kom den mørke chokolade i en skål og hæld den varme fløde over med den udblødte husblas (som vrides for vand)
  4. Rør chokoladen ud i fløden
  5. Si resterende klumper af chokolade og kom herefter chokoladefløden i en beholder og på køl, til det har sat sig, og kan sprøjtes ud – imens lave havregrynsbunden og moussen
Havregrynsbund:
  1. Pisk smeltet smør og brun farin til en lys og luftig masse
  2. Tilsæt æg og pisk videre
  3. Bland de tørre ingredienser i en skål
  4. Vend det våde med de tørre ingredienser
  5. Kom havregrynsmassen i en springform (18 cm) med bagepapir
  6. Bag havregrynsbunden ved 200 grader alm luft i 14-16 minutter – til gylden overflade
Mælkechokolade mousse:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Varm imens fløden op til lige under kogepunktet
  3. Kom mælkechokolade i en skål og hæld den varme fløde over med den udblødte husblas (som vrides for vand)
  4. Rør chokoladen ud i fløden
  5. Si resterende klumper af chokolade og hæld chokoladefløden i en beholder og kom film over chokoladen
  6. Lad chokoladefløden afkøle helt ned (5 grader ca) og pisk derefter chokoladefløden til en lys og blød chokolademousse
  7. Kom chokolademoussen på en sprøjtepose og så er den klar til at komme på havregrynsbunden, som er helt afkølet
Samling af mælkechokolade mousse med havregrynsbund:
  1. Befri havregrynsbunden fra springformen og placer den på et ønsket fad
  2. Kom en Kagering med kageplast omkring, så moussen kan sprøjtes på havregrynsbunden
  3. Sprøjt nu chokolademousse på bunden og glat overfladen med en spatel, så den er helt jævn
  4. Sæt nu kagen på køl til den har sat sig helt 4-6 timer (evt. på frys hvis det skal gå hurtigere)
Chokoladesnirkler:
  1. Temperer din chokolade i mikroovn
  2. Kom chokoladen på kageplast, sat fast på bordet og fordel chokoladen i et jævnt tyndt lag
  3. Lad chokoladen sætte sig lidt hvorefter du trækker striber med en spatel beregnet til dette
  4. Lad igen chokoladen sætte sig kort hvorefter kageplast snurres, så man opnår snirkler
  5. Sæt chokoladebåndet kort på køl, så det sætter sig helt
  6. Befri herefter chokoladen fra kageplast og snirklerne fra hinanden
Pyntning af kagen:
  1. Tag kagen fra køl
  2. Kom den mørke chokoladeganache i en sprøjtepose med en Wilton 4B tyl
  3. Sprøjt dutter af mørk chokoladeganache
  4. Pynt med chokoladesnirkler, karamelkugler og rød skovsyre
  5. Server med det samme eller opbevar på køl indtil servering

Velbekomme!

2 thoughts on “Mælkechokolade mousse med havregrynsbund og chokoladepynt:

  1. Hej. Er det meningen at bunden skal virke lidt ubagt indeni eller er det meningen at den skal være sprød? 😊

    1. Hej SOfie 🙂

      Jeg vil faktisk sige at det skal være en mellemting – ikke helt sprød, men heller ikke ubagt – men gerne lidt chewy 😀

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *