Blondie med jordbærganache og mousse

Blondie med jordbærganache

Er du lige så meget fan af hvid chokolade og jordbær, som jeg er? Hvis du er, så skal du prøve denne lækre blondie med jordbærganache og mousse. En skøn lille kage der kan laves til det næste festlige arrangement. Kagen indeholder 500g hvid chokolade fra Callebaut (Reklame), så der er skruet op for de søde ingredienser. Som modspil til den søde kage er der en frisk jordbærmousse lavet på fløde og skyr. Skyr giver en let og friskhed til den ellers tunge mousse med fløde. Kagen skal laves i flere omgange, først brownien, så jordbærganachen og til sidst jordbærmoussen. Og ej forglemme den hvide chokoladepynt, som nemt kan laves flere dage forinden, og opbevares på køl.

Ingredienser til blondie med jordbærganache og mousse:

Sværhed: Mellem til svær
Tid: 1 time til blondie, inklusiv bagetid. + 3 timer for mousse og pynt
Personer: 12-15

Blondie:
  • 190 g smør
  • 190 g hvid chokolade (Callebaut 28 %)
  • 3 æg
  • 200 g sukker
  • 100 g mel
  • 1/4 tsk salt
Jordbærganache:
  • 2 blade husblas
  • 200 g jordbær
  • saft fra 1/2 citron
  • 2 spsk sukker
  • 2 spsk vand
  • 100 g hvid chokolade (Callebaut 28 %)
Jordbærmousse:
  • 3 blade husblas
  • 300 g jordbær
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • saft fra 1/2 citron
  • 3 dl fløde
  • 200 g skyr
Pynt:
  • 200 g chokolade til snirkler og chokolade blade (Callebaut 28%)
  • Friske jordbær
  • Hvid krystaliseret chokolade eller chokolade stykker
  • Rød skovsyre

Fremgangsmåde til blondie med jordbærganache og mousse:

Blondiebund:
  1. Smelt smør og chokolade i en gryde ved lav varme
  2. Pisk imens en æggesnaps af æg og sukker
  3. Vend den smeltede smør og chokolade og den luftige æggesnaps
  4. Bland mel og salt i en skål, og sigt derefter i æggesnapsen og vend det forsigtigt rundt uden at slå luften ud af dejen
  5. Beklæd en 22 cm springform med bagepapir og kom blondiedejen deri
  6. Blondien bages ved 175 grader i 30-35 minutter til den er let gylden. Den må gerne være lidt løs i midten, da den sætter sig på køl
  7. Lad bunden køle helt af inden de andre ingredienser tilsættes ovenpå bunden
Jordbærganache:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand
  2. Kog en jordbærgrød af jordbær, citronsaft og sukker
  3. Blend jordbær ud og kom husblas ned i massen mens den er varm
  4. Hak hvid chokolade i en skål og hæld jordbærgrøden over chokoladen
  5. Befri Blondiebunden fra springformen og placer den på det ønskede fad. Kom en kagering eller springformens sider omkring blondiebunden og beklæd indersiden med kageplast.
  6. Hæld jordbærganachen ovenpå blondiebunden og sæt den på køl i 1-2 timer til jordbærganachen har sat sig
  7. Imens gøres der klar til jordbærmoussen
Jordbærmousse:
  1. Sæt husblas i blød i rigeligt vand
  2. Lav igen en jordbærgrød af jordbær, sukker, citronsaft og vand
  3. Blend ligeledes jordbær ud og smelt husblas i grøden
  4. Når både jordbærganachen har sat sig på køl, og jordbærgrøden til moussen er kølet af til ca. 35 grader, piskes flødeskum til en let skum
  5. Først vendes 1/4 flødeskum i den lune jordbærgrød
  6. Derefter tilsættes lidt mere og til sidst resten vendes i
  7. Slutteligt vendes skyr i moussen
  8. Hæld jordbærmoussen hen over blondiebunden
  9. Bank bunden let så de fleste luftbobler forsvinder
  10. Lad moussen sætte sig på køl i 4-5 timer eller natten over
Chokoladepynt:
  1. Temperer den hvide chokolade ved at hakke den, og komme den i en skål der kan tåle mikroovn
  2. Smelt chokoladen til den opnår 27-28 grader
  3. Fordel halvdelen af chokoladen på kageplast, hvor du trækker striber med en takket palet. Lad den ligge et par minutter og sætte sig, før du tvister den rundt, så du får snirkler
  4. Resten af chokoladen fordeles som små pletter på bagepapir og trækkes ud som chokoladeblade med en ske
  5. Lad chokoladen størkne på køl imens du gør kagen klar
Pyntning af blondie med jordbærganache og mousse:
  1. Befri blondien fra kageplast og tør siderne af fadet af
  2. Pynt med chokolade på både sider og top
  3. Pynt med jordbær og rød skovsyre
  4. Server med det samme eller lad kagen stå på køl indtil den skal serveres. Blondie med jordbærganache kan nemt opbevares på køl et par dage, hvis alt ikke bliver spist

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *