Mazarinkage med chokolademousse

Mazarinkage med chokolademousse

En ingrediens der hører julen til er marcipan. Marcipan i en kage kan få englene til at synge, hvis du spørger mig! Marcipan kombineret med chokolade giver den perfekte dessert. Marcipankage med chokolademousse er lavet på en 50 % god chokolade som både er i mazarinkagen og i chokolademoussen. Du kan med fordel lave chokolademoussen et par dage i forvejen, da den skal afkøles helt inden den piskes op. Hvis du derimod er i tidspres, kan du komme chokoladefløden i en plastikpose på frys, så vil den afkøle hurtigere – OBS den skal være kølet helt ned til ca. 5 grader før den kan piskes. Den lækre mazarinkage med chokolademousse kan godt laves en dag i forvejen, da den vil blive endnu mere snasket af at trække lidt væske ned i bundene. MUMS!

Til din mazarinkage med chokolademousse skal du desuden bruge en Kagering og Kagefolie (Tilbud lige nu) til samling af kagen og til chokoladepynten. Kagen vil ikke blot udseendesmæssigt imponere dine gæster, men også smagsmæssigt!

Ingredienser til Mazarinkage med Chokolademousse:

(8-10 personer)

Let til mellem svær

Mazarinkage:

  • 3 æg
  • 70 g hvid sukker
  • 130 g brun farin
  • 100 g smeltet smør
  • saft fra 1 appelsin (ca. 1 dl)
  • skal fra en appelsin
  • 1 tsk bagepulver
  • 200 g hvedemel
  • 150 g hakket chokolade (50%)
  • 130 g revet marcipan

Chokolademousse:

  • 200 g mørk chokolade (50%)
  • 4 dl fløde
  • 1,5 blad husblas
  • flædeskum af 1 dl fløde (piskes og vendes i den kolde chokolademousse)

Pynt:

  • 150 g chokolade
  • Bronzestøv
  • Karamel mandler (købt i Søstrene Greene)

Fremgangsmåde til mazarinkage med chokolademousse:

Chokolademousse:

  1. Udblød husblas i en skål med rigeligt vand
  2. Opvarm fløde i en gryde til lige under kogepunktet
  3. I en skål kommes hakket chokolade
  4. Hæld den varme fløde over chokoladen og rør i bunden af skålen med en dejskraber til fløden og chokoladen er blandet
  5. Tilsæt til sidst udblødt husblas og rør rundt
  6. Kom plastik ned på chokoladefløden så der ikke er luft imellem
  7. Sæt chokoladefløden på køl i 4-5 timer indtil det er ca. 5 grader
  8. Lav imens dejen til mazarinkagen

Mazarinkage:

  1. Pisk en æggesnaps af sukker og æg
  2. I en gryde smeltes smør og appelsinsaft tilsættes
  3. Tilsæt det smeltede smør til æggesnapsen, og vend det rundt
  4. I en skål blandes mel, bagepulver og appelsinskal
  5. Vend det tørre i æggesnapsen
  6. Vend til sidst revet marcipan og hakket chokolade i dejen
  7. Beklæd en 20 cm springform med bagepapir og hæld dejen deri
  8. Bag kagen ved 180 grader i 30-35 minutter
  9. Afkøl

Samling af kage:

  1. Når både mazarinkage og chokolademousse er kølet helt af kan kagen samles
  2. Flæk mazarinkagen i to dele og sæt den på det ønskede fad og beklæd kagen med Kagering og kageplast i denne
  3. Fordel halvdelen af chokolademoussen i et jævnt lag på bunden hvorefter den toppen lægges på
  4. Fordel den sidste del chokolademousse på toppen og jævn den glat ud
  5. Sæt kagen på køl i 3-4 timer eller natten over

Chokoladepynt:

  1. For at lave chokoladebåndet skal chokoladen først smeltes
  2. Hak chokoladen fint og kom det i en skål der kan tåle mikroovn
  3. Varm chokoladen af korte intervaller med omrøring
  4. Chokoladen må ikke blive mere end 30-31 grader
  5. Tilpas dit Kagefolie til kagens størrelse og smør et jævnt lag chokolade på dette
  6. Lad båndet ligge i et par minutter så det sætter sig meget let, og sæt det herefter rundt om kagen
  7. Sæt kagen på køl til chokoladen er størknet
  8. Brug eventuelt rester af chokolade til chokoladestrimler til midten af kagen
  9. Fjern herefter kageplast og drys med bronzestøv på siderne af chokoladen
  10. Pynt med chokoladestrimler, bronze og mandler

Velbekomme!

Hvis du er lige så vild med mazarinkage som mig, så skal du prøve denne Mazarinkage med chokoladeganache! Himmelsk kage som alle dine gæster vil elske! 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *