Sprøde fastelavnsboller med hindbær creme - Choux au Craquelin

Mazarinkage med chokoladeganache

Mazarinkage med chokoladeganache

Mazarinkage er noget jeg husker fra min barndom som den færdigkøbte til 10 kr i supermarkedet. Den var altid utrolig saftig trods det, at den har ligget indpakket i laaaang tid – hvilket jeg altid har undret mig, kunne lade sig gøre. Med barndomsminder om den dejlige kage med smag af marcipan tænkte jeg, at jeg ville lave den efter – dog i en lidt udvidet udgave. Jeg havde lidt marcipan og chokolade tilbage fra julen, hvilket var perfekt til denne kage. Mazarinkagen er toppet med en lækker og blød chokoladeganache. Denne kan selvfølgelig erstattes med en smeltet chokolade, men hvis du vil gøre lidt ekstra ud af det, synes jeg du skal prøve denne chokoladeganache. Chokoladeganachen kan sagtens laves flere dage før og lægges på køl, da det er nødvendigt, at den er kølet helt af før den piskes.

Mazarinkagen er desuden pyntet med de fine bronze kugler fra Special Moments, som også har mange andre forskellige pyntekugler. Det fine ved pyntekuglerne er, at de ikke bare indeholder sukker som alt andet pynt, men at de faktisk indeholder chokolade! Så lækkert – selv bare til slikskålen fredag aften. Mon ikke du kender nogle, som vil blive glade for en bid af denne mazarinkage med chokoladeganache ?  Det gør jeg!

 

Ingredienser til mazarinkage med chokoladeganache:

Mazarinkage:

  • 3 æg
  • 200 sukker
  • 1 tsk vaniljepulver
  • 80 g smør
  • 1 dl fløde
  •  1 tsk bagepulver
  • 170 g hvedemel
  • 130 g revet marcipan
  • 100 g hakket chokolade

Chokoladeganache:

  • 200 g mælkechokolade
  • 2 dl fløde
  • 30 g glucose

Andet:

  • Bronze kugler fra Special Moments
  • Guldstøv

 

Fremgangsmåde på mazarinkage med chokoladeganache :

Chokoladeganache:

  1. Start med Chokoladeganachen, for at den kan blive kold til at piske – den skal helst ned på ca. 5 grader før den kan piskes luftig
  2. Hak chokoladen og kom den i en skål
  3. Kom fløde og glucose i en gryde og varm det til lige under kogepunktet
  4. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå et øjeblik inden du rører i den med en dejskraber
  5. Rør i midten af skålen langs bunden med en dejskraber indtil chokoladen og fløden er samlet til en blød og blank chokolademasse
  6. Kom chokolademassen i en pose og læg den på køl eller frys hvis det skal gå stærkt – den skal køle ned til 5 grader (som nævnt tidligere)
  7. Imens bages mazarinkagen

 

Mazarinkage:

  1. Smelt smør i en gryde og tilsæt fløden
  2. Imens piskes æg, sukker og vaniljesukker til en luftig masse
  3. Hæld den mellemvare smør og fløde i æggesnapsen under omrøring
  4. Bland mel og bagepulver i en skål og si den i æggesnapsen
  5. Vend melet rundt med en dejskraber uden at piske, så pisker du nemlig luften helt ud af dejen
  6. Vend revet marcipan og hakket chokolade i dejen
  7.  Beklæd en 20 cm springform med bagepapir i bunden og hæld mazarindejen deri
  8. Bag mazarinkagen i ovnen ved 180 grader i 25-30 minutter eller til gylden – tjek den undervejs med en tynd nål, hvis der hænger dej fast skal den bages lidt mere
  9. Lad mazarinkagen køle af før chokoladeganachen sprøjtes på

 

Samling af mazarinkagen:

  1. Befri mazarinkagen for bagepapir og placer den på det ønskede fad eller tallerken
  2. Kom chokoladeganachen i en skål og pisk den kort til den er luftig og står selv (dette tager maks 30-40 sekunder) OBS: Hvis du pisker for længe vil den skille og blive grynet
  3. Kom chokoladeganachen på sprøjtepose med tyl og sprøjt chokoladegansche på mazarinkagen

Pynt:

  1. Pynt med guldstøv og kugler eller andet ønsket pynt – dette kunne jo også være hakket chokolade drysset på toppen
  2. Og så er det bare at servere denne lækre mazarinkage med chokoladeganache for dine gæster med en god kop kaffe til!

Velbekomme!

 

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

Mazarinkage med chokoladeganache Mazarinkage med chokoladeganache Mazarinkage med chokoladeganache

 

//Reklame for Special Moments//

   

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde fastelavnsboller med hindbær creme - Choux au Craquelin