Mazarinkage med chokoladeganache

Sunde barer med dadler og abrikos – sundt slik

Sundt slik Opskriften er udviklet for ChriChri.dk 

Her i januar sværmer det med sunde opskrifter til dem der lige har fået lidt for meget sødt i julen, og denne er endnu en af opskrifterne. Denne opskrift er til gengæld en af dem der er værd at spise. Mange sunde opskrifter smager også sundt, og det må jo netop være tricket at spise noget sundt som smager afsindigt usundt. Jeps, du har fundet opskriften! Opskriften her indeholder ingen sukker (bortset fra den mørke chokolade) eller mel, men kun dadler, abrikoser, mandler, sesam og kokosolie – og ja chokoladen på toppen. Men hey, den er mørk, og lidt mørk chokolade siges at være sundt. Hvis du kun har dadler hjemme, kan du sagtens erstatte abrikoserne med flere dadler. Opskriften kan nemt erstatte det søde og hjælpe på sukkertrængen. Så det et bare med at få lavet en stor portion, så disse kan spises frem for det “usunde” slik. Her får du opskriften:

 

Ingredienser til sunde barer med dadler og abrikos – sundt slik:

(ca. 16 sunde barer med dadler og abrikos)

  • 200 g udstenet dadler
  • 100 g abrikos (de bløde)
  • 50 g mandler
  • 40 g kokosolie
  • 20 g sesamfrø
  • 2 spsk kakao
  • 80 g 77% mørk chokolade
  • hakket mandler til pynt

Fremgangsmåde til sunde barer med dadler og abrikos – sundt slik:

  1. Blend dadler, abrikos og kokosolie til en blød masse
  2. Tilsæt efterfølgende mandler og sesam og blend til en blød konsistens
  3. Tilsæt til sidst kakao og blend videre til alt er samlet
  4. Beklæd en lille form med folie og kom massen heri
  5. Sæt dadel og abrikos massen på køl i 2-3 timer (kan eventuelt sættes på frys i 1,5 time) hvorefter den tages ud og skæres i ønskede størrelser af barer
  6. Hak og smelt chokoladen i mikroovnen og dyp enderne af dadel og abrikos barerne i chokoladen og drys med hakket mandler, gentag med resten
  7. Den resterende chokolade “svinges” udover barerne med en ske, så der kommer fine striber på resten af barerne
  8. Nu sættes de på køl hvorefter de kan spises og nydes!

Velbekomme!

dsc_0263 img_7184

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mazarinkage med chokoladeganache