Hveder med ølandshvede

Hveder

Så er det atter tid til lækre lune hveder. Disse lækre hveder er lavet med finax’s ølandshvedemel, hvilket giver en lidt grovere hvede. For mig kan jeg godt lide en hvede der er lidt struktur i, og det synes jeg ølandshvede biddrager godt til! En god, lun og ristet hvede med et godt lag smør kan ingen da sige nej til! Jeg har allerede planlagt at jeg både skal spise hveder i aften, torsdag OG imorgen fredag til morgenmad! Hveder kan jo spises til alle tider og ikke kun aftenen før store bededag, hvis du spørger mig. Hvis du dog gerne vil spare lidt på hvedemelet, så har jeg en opskrift på hveder lavet som vafler – udelukkende på havregryn. Jeg synes de er et godt alternativ, hvis du stadig gerne vil have den søde kardemommesmag. Nybagte hveder kan jeg godt lide at spise helt friske uden de er ristede, men så snart de ikke er helt nybagte mere, er de skønne at riste så de for den sprøde skorpe. Prøv opskriften, så du kan forkæle dig selv i aften med nybagte hveder!

Ingredienser til hjemmelavet hveder:

(8 stk hjemmelavet hveder)

  • 25 g gær
  • 1,5 dl letmælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 æg
  • 1/4 tsk salt
  • 3 tsk kardemomme
  • 130 g ølandshvedemel (Finax)
  • 200 g hvedemel
  • 100 g koldt smør, skåret i små tern

Fremgangsmåde til hjemmelavet hveder:

  1. Bland gær, mælk, sukker, salt, kardemomme og æg sammen.
  2. Tilsæt herefter ølandshvedemel fra finax.
  3. Løbende tilsætter du hvedemelet lidt af gangen.
  4. Tilsæt til sidst smør.
  5. Lad gerne dejen røre lidt tid, gerne 10-15 minutter (hvis du har en røremaskine).
  6. Sæt dejen til hævning i 1,5 time et lunt sted
  7. Efter hævning, tager du dejen ud på køkkenbordet og former dejen til 8 boller og sætter dem i en bradepande med ca. 1 cm afstand.
  8. Lad herefter bollerne hæve i 30 minutter.
  9. Bag hvederne i ovnen på 200 grader i 20 minutter
  10. Afkøl og nyd!

Velbekomme!

Reklame for Finax Ølandshvedemel

Hveder img_7852 img_7853

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *