Hjemmelavede vaffel hveder – de sundere hveder

Vaffel hveder

Som bekendt er hveder jo lavet af en masse hvedemel, men for mig forbinder jeg hveder med den søde kardemomme smag. Jeg byttede derfor alt mel ud med havregryn og lavede nogle lækre vaffel hveder i stedet. Bløde og helt fantastiske i konsistensen. Vaflerne kan sagtens spises med smør ovenpå, hvis du godt kan lide dette. Jeg har toppet mine vaffel hveder med hjemmelavet æblegrød. Hvis du søger et lidt sundere alternativ til hveder, skal du prøve disse lækre vaffel hveder. En nem måde at få smagen af hveder uden at spise sig mæt i hvedemel. Hvis du er mere til de “almindelige” hveder, har jeg også en opskrift på hjemmelavet hveder med hvedemel og grahamsmel. MUMS!  Opskriften på disse hjemmelavet vaffel hveder giver 9 stk, så der er rigeligt både til torsdag aften og fredag morgen, selvfølgelig afhængig af hvor mange i er 🙂 Vaflerne er nemme at tage med på farten, hvis du ikke har tid til at spise dem hjemme. De kan sagtens opbevares på frys og tages med i en pose – hvor de langsomt selv tør op. Dette giver en saftig vaffel hvede.

Ingredienser til hjemmelavet vaffel hveder:

(9 stk vaffel hveder)

 • 5 æg
 • 3 stk store bananer
 • 3 spsk HUSK
 • 2 dl grovvalsede havregryn
 • 2 tsk kardemomme
 • 1 nip salt

Topping:

Fremgangsmåde til hjemmelavet vaffel hveder:

 1. Blend først æg og bananer til en flydende luftig konsistens
 2. Tilsæt herefter havregryn, HUSK og kardemomme og blend til en tyk dej
 3. Lad dejen hvile 10 minutter ( Dette gør at HUSK begynder at suge lidt væske, og dejen bliver tykkere)
 4. Steg vaflerne på et vaffeljern smurt med olie
 5. Gentag med alle vaflerne
 6. Spis gerne vaflerne lune eller frys dem ned, de er gode som snack!
 7. Top med ønsket topping

Velbekomme!

 

Husker du at følge mig på Instagram? Følg mig gerne på @Nannabroe, så du ikke går glip af de lækre opskrifter.

img_7828  img_7830

img_7831

One thought on “Hjemmelavede vaffel hveder – de sundere hveder

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *