Hjemmelavet donuts

Banankage med bomber af chokolademousse

img_5277

 

Banankage er en skøn kage at lave til alle tidspunkter. I dag er den perfekt, fordi det regner! For mig er regnvejr lig med kagevejr. Så er det oplagt at hygge inde og stå i køkkenet og lave noget lækkert. Denne banankage er lavet til luksus banankage med moussebomber, nu når det er fredag. Den er ret simpel at lave og så smager den bare SÅ godt! Prøv den!

Ingredienser:

Banankagedej:

50 g brun farin
1 tsk vanilje sukker
100 g alm sukker
3 mellem str. æg
90 g smeltet smør
100 g mel
1 knivspids salt
1,5 tsk bagepulver
3 modne bananer, most til grød
100 g chokolade
75 g marcipan

Chokofrosting:

300 g flormelis
25 g kakao
1 tsk vaniljesukker
90 g blødt smør
2 spsk mælk

Chokolade mousse bomber:

85 g chokolade
3 blade husblas
4 dl fløde

 

Fremgangsmåde:

Chokolademousse bomber:

Start med at komme husblas i en skål med rigeligt vand (gerne min 10 minutter).
Hak chokoladen og kom den i en gryde med 1 dl fløde.
Smelt denne til en tykflydende chokolademasse og tilsæt den bløde husblas, rør rundt og lad den køle godt af på køkkenbordet.
Mens chokolademassen afkøler, pisker du de resterende 3 dl til en blød flødeskum.
Når chokolademassen er kølet godt ned, at den er på vej til at blive kold (uden at den stivner), så vender du forsigtigt en lille del fløde over i chokolademassen og vender rundt.
Dette gentager du endnu en gang, hvorefter du hælder chokolademassen over i den resterende fløde og vender forsigtigt rundt.
Kom chokolademoussen på sprøjtepose, og fyld ønskede glas, forme eller andet og sæt på køl i mindst 3 timer.
Hvis du har støbt chokolademoussen i silikone halvkugler, sættes de på frys i mindst 2 timer inden brug.

Banankagedej:

Først pisker du æg, sukker og brun farin til en luftig masse.
I mellemtiden smelter du smørret i en gryde, og lader det køle lidt af.
Tilsæt den afkølede smør til ægge/sukkermassen.
Herefter blander du mel, bagepulver og salt, og sier det ned i dejen.
Nu moser du bananerne til alle klumper er væk, og tilsætter dejen.
Hak herefter chokoladen og marcipanen, og tilsæt dejen.
Beklæd nu springformens bund med bagepapir, og smør siderne med fedtstof. (bagepapiret i bunden gør, at det er let at løfte kagen fra springformens bund).
Hæld banankagedejen i springformen eller springformene. (Jeg lavede min banankage i 3 små forme af 10 cm diameter)
Bag nu banankagerne i ovnen på 175 grader i ca. 15-20 minutter – til dejen slipper en nål. (Hvis du bager i en stor springform på 20 cm, skal du beregne noget længere tid – omkring 30-40 minutter)
Lad banankagerne køle af.

 

Chokofrosting:

Bland alle ingredienser, og pisk til en luftig masse.
Kom chokofrostingen på sprøjtepose med tyl, og sprøjt ud på kagen imellem moussebomberne.

 

img_5278 img_5279

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hjemmelavet donuts