Rabarber crumble muffins med hvid chokolade

Hjemmelavet donuts

img_5524

Når det virkelig skal være syndigt, skal man lave donuts! De lækreste smagfyldte og søde domuts. Herhjemme kan vi godt lide dem vendt i sukker eller med glasur, men man kan jo gøre som man har lyst til. Prøv dem, det er faktisk ikke så kompliceret som du lige går og tænker.

 

Ingredienser:

(10 små donuts og tilsvarende donutsholes.)

  • 260 g mel
  • 40 g sukker
  • 13 g gær
  • 25 g smør
  • 1 dl mælk
  • 1/2 tsk salt

Andet:

  • 3/4 l Solsikkeolie
  • 200 g flormelis
  • Frysetørret hindbær
  • Sukker

Fremgangsmåde:

Dej:

  1. Start med at opvarme smør og mælk, til flydende masse – stil herefter til afkøling, til den er fingervarm.
  2. Når mælken er fingervarm, tilsæt nu gær, sukker salt, og rør rundt.
  3. Tilsæt æg og rør rundt.
  4. Tilsæt til sidst mel lidt efter lidt til en blød og blank dej.
  5. Sæt dejen til hævning et lunt sted i ca. 1,5 time.

Formning og stegning:

  1. Rul dejen ud til ca. 1 cm tykkelse med en kagerulle.
  2. Udstik i ønskede form – en stor ring og en lille.
  3. Gentag med resten og lad dem hæve i 30 minutter.
  4. Opvarm olien. Olien er varm, når den bobler og syder omkring en træ-tandstik.
  5. Nu kan du stege donuts i olien.
  6. Lad dem stege i ca. 2-3 minutter på hver side afhængig af tykkelse.
  7. Når de er stegt færdig, lægges de til afdrypning på køkkenrulle.
  8. Når de er afkølet, dyppes donuts’ne i glasur og drysses med frysetørret hindbær.

Velbekomme!

img_5521 img_5522

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Rabarber crumble muffins med hvid chokolade