Jordbærsorbet

img_4883

Hvem elsker ikke is? Jeg har lige været så heldig at låne en ismaskine, så den skulle selvfølgelig afprøves. Det blev til en lækker jordbærsorbet som smager himmelsk! Hvis ikke du har en ismaskine, kan du godt gøre det, dog er det lidt mere omstændigt. Men hvorfor ikke? Prøv den, mums siger jeg bare:

 

Ingredienser: 

ca. 1,2 L is

  • 400 g jordbær ( jeg brugte frosne)
  • 1,5 dl vand
  • 110 g sukker
  • 45 g flormelis
  • 2 æggehvider

Fremgangsmåde: 

  1. Varm vand og sukker i en gryde, tik sukker er smeltet.
  2. Tilsæt nu de frosne jordbær, og lad dem stå i 2 minutter.
  3. Sluk så for varmen og blend massen me en stavblender. (Nu skulle massen gerne køle af, og være klar til ismaskine)
  4. Kør massen på ismaskine i ca. 20 minutter, til jordbærmassen er blevet list tyk.
  5. I mellemtiden pisker du hvider og flormelis sammen til fast masse.
  6. Tag isen op af maskinen, og bland med marengs og lad den køre endnu 20-30 minutter.
  7. Hæld på bøtte og brug med det samme eller sæt i fryseren.

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *