Bananvafler uden sukker og mel

Fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce

img_4847

Hvad er bedre end en god snasket fastelavnsbolle? En god snasket fastelavnsbolle med nougat eller hindbær måske? Jeg har de sidste mange år lavet de her fastelavnsboller med henholdsvis vaniljecreme / hindbær og remonce/nougat. De er de lækreste små hapsere! Prøv dem, du vil ikke fortryde:

 

Ingredienser til fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce: 

(15 store fastelavnsboller)

Dej:

  • 3 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 50 g gær
  • 2 æg
  • 1 tsk citronskal
  • 2,5 dl lunken mælk
  • 200 g smør, skåret i tern
  • 650 g mel (inklusiv mel til udrulning)
  • 1 spsk kardemomme

Remonce:

  • 80 g sukker
  • 100 g smør
  • 100 g revet marcipan

Vaniljecreme:

  • 1 æg
  • 1,5 dl mælk (gerne sødmælk)
  • 3 spsk sukker
  • 1 spsk majsmel
  • 2 tsk vanilje paste eller 1 stang

 

Yderligere:

  • Æg til pensling
  • Nougat
  • Hindbærmarmelade
  • Flormelis til glasur

 

Fremgangsmåde til fastelavnsboller med vaniljecreme og remonce:

Dej:

  1. Start med at lune mælken i en gryde.
  2. I en skål blander du alle de tørre ting sammen.
  3. Opløs gæren i mælken i en skål, hvorefter du tilsætter sukker og vanilje.
  4. Slå æggene ud i mælkemassen og rør rundt.
  5. Tilsæt de tørre ting til mælkeblandingen og lad dejen røre sig fin og glat.
  6. Tilsæt herefter smør i små tern, og lad dejen røre til smørret blandet helt i dejen.
  7. Den skal hellere være lidt for blød, end for tør, da dette vil give en tør fastelavnsbolle
  8. Lad nu dejen hæve tildækket i 1 time
  9. Imens kan du lave remonce og vaniljecreme.

 

Remonce:

  1. Bland sukker, smør og revet marcipan og pisk med et piskeris, sæt til side

Vaniljecreme:

  1. Bland æg, mælk, sukker, vanilje og majsmel i en gryde.
  2. Varm blandingen op under omrøring.
  3. Rør til massen bliver en cremet masse, og lad den derefter køle af.

Samling af fastelavnsboller:

  1. Rul dejen ud på et bord til ca. 1 cm tykkelse.
  2. Skær firkanter og tilføj henholdsvis, remonce/nougat og vaniljecreme/hindbærmarmelade på hver anden.
  3. Fold hvert hjørne ind til midten, og tryk alle siderne sammen. Rul til sidst, så fastelavnsbollen bliver helt run.
  4. Stil til hævning i ca. 45 minutter.

Bagning af fastelavnsboller:

  1. Pensel fastelavnsbollerne med æg
  2. Bag i en 190 grader varm ovn i ca. 9-12 minutter.
  3. Afkøl på en bagerist og pynt med glasur (PS: massere af glasur 😉

 

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_4844

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Bananvafler uden sukker og mel