Nemme koldhævede morgenboller

Fudge med vanilje

Fugde

Sådan en god luftig karamel er ikke til at stå for! Det kan jeg hvertfald ikke! Derfor gik jeg i gang med at prøve disse herlige fudge med vanilje. En lille lækker snack til kaffen, til filmen eller når du bare er lidt lækkersulten.

 

Indgredienser:

  • 1 dåse kondenseret mælk
  • 425 g sukker
  • 120 g smør
  • 1,5 dl sødmælk
  • 2 tsk vanilje paste (kan købes i special forretninger)

 

Fremgangsmåde:

  1. Bland alle Indgredienser (undtagen vanilje paste) i en gryde der er stor nok til karamellen kan udvide sig og boble op.
  2. Varm karamellen op til kogepunktet og tilsæt nu vanilje paste under omrøring.
  3. Lad nu karamellen koge under omrøring på mellemhøj varme, til det opnår en temperatur på 120 grader (dette kan tage 30-40 minutter) – brug et termometer.
  4. Når karamellen har nået de 120 grader tages gryden af varmen, og afkøler i et par minutter.
  5. Gør i mellemtiden en form med bagepapir klar, hvor karamellen skal støbes i.
  6. Tag nu en håndpisker og pisk karamellen luftig og fast (dette tager ca 10 minutter på fuld power)
  7. Når karamellen har opnået en fast konsistens i det omfang at håndpiskeren har svært ved at køre mere, stopper du, og hælder karamellen, nu fudgen, over i formen med en højde på ca. 2 cm (eller havd du finder passende
  8. Stil på køl i 3 timer.
  9. Til sidst; skær fudgen ud i små firkanter og nyd dem!

Velbekomme – pas på, de er vanedannende!!

img_4644 img_4645

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nemme koldhævede morgenboller