Nemme koldhævede morgenboller

Morgenboller

På sådan en god lørdag er det skønt at vågne op til en nybagt bolle! Det er nemt, det er hurtigt og det er lækkert! Den her bolledej tager ikke lang tid, og skal passe sig selv på køl natten over. Skal du være ekstra sød og forkæle dine nærmeste med nybagt brød imorgen? Så er den her opskrift et hit!

Det nemme ved denne opskrift er at den blot skal samles aftenen forinden, den indeholder ikke meget gær og kan passe sig selv på køl indtil det er morgen. Når du vågner, tænder du ovnen og lader den blive godt varm. Herefter kommer du dejen på bagepapir som du skubber ind i ovnen. Hermed lækre boller!

Indgredienser til nemme koldhævede morgenboller:

(10 små boller)

  • 25 g gær
  • 5 1/2 dl vand
  • 3 tsk salt
  • 600-650 g mel (hvoraf 100 g er grovmel)

Fremgangsmåde til nemme koldhævede morgenboller:

1. Opløs gæren i lunken vand.

2. Tilsæt salt og mel, og rør det på røremaskine, eller i hånden til det har samlet sig.

– dejen er klistret og skal blive i skålen natten over, hvor den hæver en del (sørg derfor at det er i en skål, hvor der er plads til den vokser)

3. Sæt nu dejen i køleskabet natten over.

4. Næste morgen tænder du ovnen på 240 grader.

– jeg bagte bollerne på pizzasten med vandbad i bunden af ovnen, men dette kan selfølgelig undlades. Dampen giver dog en sprød og lækker bolle.

5. Bag nu bollerne i ovnen i ca. 10-12 minutter til gyldne. Giv evt varmluft de sidste 3 minutter.

Velbekomme!

img_4610 img_4611

One thought on “Nemme koldhævede morgenboller

  1. Hej Kageliv! De boller ser fantastiske ud! Tak for alle de gode opskrifter som du deler ud af 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *