Jule kærnemælkshorn med marcipan, nougat og kanel

Kærnemælkshorn

En ting der altid er blevet bagt i min barndom, er kærnemælkshorn. Min mormor har altid bagt dem. Det er en lækker lille sag, som kan laves i mange variationer. Den her er lavet til en julevariant med marcipan, nougat og kanel, og jeg siger dig – det er slet ikke tosset! Her får du opskriften.

Ingredienser: (16 stk)

Gærdej:

  • 50 g gær
  • 1,5 dl lunken kærnemælk
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk vanilje paste (eller sukker/stang)
  • 1/2 tsk kardemomme
  • 2 æg
  • 130 g smør
  • 450 g mel
  • nip salt

 

Remonce:

  • 90 g stuetempereret smør
  • 75 g sukker
  • 100 g revet marcipan
  • 1 tsk kanel
  • koldt nougat, skåret i stykker til fyld i kærnemælkshornene

 

Pynt:

  • Vand
  • Floremelis
  • Valgfri krymmel

 

Fremgangsmåde:

Gærdej:

1. Lun kærnemælken i mikroovnen til den er fingervarm. Opløs gæren deri og tilsæt sukker, vanilje paste og salt.

2. Tilsæt nu æg og rør det rundt

3. Tilsæt nu noget af melet, men hold lidt tilbage. Du kan altid tilføje mere mel.

4. Til sidst tilsætter du smør, der er skåret ud i tern. Lad gerne dejen køre nogle minutter til den er blevet godt elastisk. Her kan det være nødvendigt at tilføje lidt mere mel.

OBS: Det er bedre at have en lidt for blød dej end for tør. Når du ruller den ud, kan du altid have lidt mere mel på bordet.

5. Når dejen er rørt godt sammen sættes den nu til hævning i 30-40 minutter. I mellemtiden kan du lave remonce.

 

Remonce:

1. Kom alle indgredienser op i en skål og rør det godt rundt med en elpisker til en ens masse.

 

Samling:

1. Læg gærdejen ud på et meldrysset bord og del den i to. Så er det lettere at arbejde med.

OBS: Undgå at ælte dejen alt for meget, da dette vil sætte gang i gluten igen, som vil medføre at den trækker sig sammen, når du prøver at rulle den ud.

2. Rul nu dejen til en rektangel, så du kan skære trekanter på tværs.

3. På hver trekant sætter du en skefuld remonce og stykke nougat. Herefter ruller du den sammen fra den store ende til spidsen.

OBS: Sørg for at sætte kærnemælkshornene på endespidsen, da den ellers vil hæve op og strutte.

4. Stil hornene til hævning i ca. 30 minutter.

 

Bagning:

Pensl hornene med sammenpisket æg.

Bag hornene til gyldne i ca. 14 minutter ved 185 grader alm ovn.

 

Pynt med glasur og nyd dem!

Velbekomme!

 

Kærnemælkshorn

img_4602

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *