Karamel snacks med peanuts og mørk chokolade

indeholder reklame for Callebautnordic

Antal: ca. 25 stk
Sværhedsgrad: mellem 
Tid: 1,5-2 timer plus køletid 
Redskaber: Udstikker ca. 8 cm, tyl 2 cm, sprøjtepose

Kakao Noir Intense mørdej: 

  • 100 g sukker
  • 350 g hvedemel 
  • 35 g kakao (signature powder Callebaut Noir Intense)
  • 200 g smør 
  • 1 æggeblomme 

Chokoladekaramel:

  • 300 g sukker 
  • 2,25 dl fløde 
  • 30 g smør 
  • 225 g hvid chokolade (W2 Callebaut) 
  • 1 nip salt

ANDET: 

  • Ca 150 g saltet Peanuts 
  • 450 g Mørk chokolade (811 Callebaut) 
  • Callebaut Crisppearls milk chocolate

Fremgangsmåde: 

MØRDEJ: 

  1. Bland mel, sukker og kakao (signature powder Noir Intense Callebaut ) i en skål 
  2. Rør koldt smør i tern med til det opnår smuldret konsistens 
  3. Tilsæt æggeblomme og rør til dejen samler sig 
  4. Rul mørdejen ud på et stykke bagepapir med letdrysset mel til ca 0,5 cm tykkelse og udstik med en aflang udstikker ca 8 cm eller skær i strimler med en pizzaskærer
  5. Prik bunden med en gaffel 
  6. Bag ved varm luft ved 190 grader i 8-10 minutter faste med stadig bløde (kan være svært at se om de er gyldne med den mørke kakao)
  7. Afkøl

CHOKOLADEKARAMEL: 

  1. Smelt sukker i en gryde 
  2. I en anden gryde varmes fløde op imens 
  3. Når sukker er smeltet tilsættes den varme fløde lidt af gangen og røres rammen 
  4. Tilsæt smør og rør med 
  5. I en skål kommes hvid chokolade 
  6. Hæld karamellen over den hvide chokolade (evt gennem en si, hvis der skulle være enkelte sukkerstykker tilbage i karamellen) 
  7. Tilsæt salt og rør chokolade og karamel sammen 
  8. Sæt på køl og lad det blive helt kold inden anvendelse 

SAMLING: 

  1. Temperer/ smelt den mørke chokolade i en skål i mikroovnen
  2. Kom karamellen på en sprøjtepose med en rund tyl af 2 cm 
  3. Sprøjt en stribe karamel og drys med peanuts på karamellen 
  4. Dyp den i den smeltede chokolade og Crisppearls med mælkechokolade fra Callebaut  
  5. Gentag med resten og opbevar på køl 

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *