Sprøde kammerjunker |ægte sommerdessert

Sommeren nærmer sig, og det betyder koldskål med sprøde kammerjunker! Hjemmelavede kammerjunker med koldskål og jordbær til er lig sommer for mig – måske det også er for dig? Opskriften er super nem og tager ikke særlige mange minutter at lave før du har nogle lækre kammerjunker til at komme ovenpå din koldskål. Hvis du vil have hjemmelavet koldskål, er der også en opskrift nedenfor sammen med kammerjunkerne. God sommer 😉

Ingredienser til sprøde kammerjunker:

Antal sprøde kammerjunker: 60 halve
Sværhedsgrad: let 

Sprøde KAMMERJUNKER: 
  • 270 g hvedemel
  • 1 tsk bagepulver
  • 2 tsk vaniljesukker
  • 100 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 115 g smør ( koldt)
  • 1 æg
Hjemmelavet KOLDSKÅL: 
  • 4 æggeblommer
  • 6 spsk sukker
  • 2 tsk vaniljesukker (eller 1 tsk vanilje pasta)
  • 1 l kærnemælk
  • Saft fra 1/2 citron 
ANDET: 
  • Friske jordbær

Fremgangsmåde:

Sprøde kammerjunker: 
  1. Bland tørre ting i en skål, tilsæt herefter smør og rør til du opnår en smuldrende masse
  2. Tilsæt æg og ælt massen sammen
  3. Sæt dejen på køl i 15 minutter imens ovnen bliver varm.
  4. Varm ovn til 190 grader alm luft
  5. Form små kugler af dejen og sæt på bagepladen (mine var ca. 2 cm i diameter) – de vokser ca. Til dobbelt størrelse i ovnen.
  6. Bag kuglerne i ovnen i 10-12 Minutter til de får farve.
  7. Tag dem ud af ovnen, og halver alle kuglerne.
  8. Bag de halverede kammerjunker i ca. 8-10 minutter til de er gyldne
  9. Afkøl på en rist
Koldskål:
  1. Pisk en æggesnaps af æg, vanilje og sukker
  2. Bland kærnemælk og citronsaft i
  3. Server med det samme sammen med kammerjunker og friske jordbær

Velbekomme!


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *