Luksuskager med chokolademousse og rabarber

Reklame for Callebaut. Reklamelinks er markeret med*.

Disse luksuskager med chokolademousse og rabarber er den perfekte “gør det selv” luksus kage til kaffen. Hvad end du er til noget sprødt eller blødt, så passer denne kage godt til dine ønsker. Kagerne er lavet med 5 forslags chokolade fra Callebaut, men ønsker du blot at anvende en af chokoladerne skal du gange den enkelte opskrift op med 5, hvis du ønsker den tilpasset til resten af opskriften. Opskriften har et par forskellige steps og flere elementer kan nemt forberedes dagen inden de skal serveres for dine gæster. Chokolademoussen skal køles helt ned inden piskning, så den kan med fordel laves klar dagen inden, ligesom den ønskede chokoladepynt. Mørdejsbundene kan også forberedes dagen forinden, sålænge de opbevares i en lufttæt beholder indtil samling af kagerne. Og så er det bare at gå i krig! Velbekomme 🙂

Ingredienser til Luksuskager med chokolademousse og rabarber

Antal: 5 stk af hver type chokolade (25 stk)
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: Stjernetyl, sprøjtepose, air mat*

Hvid chokolademousse:
Mælke chokolademousse:
Mørk chokolademousse:
  • 100 g Mørk chokolade* (nr. 811 på 54,5 % fra Callebaut)
  • 1,5 dl fløde
  • 1,5 husblas
Karamelchokolademousse:
Ruby chokolademousse:
Rabarbergrød:
  • 300 g rabarber
  • 100 g jordbær
  • 180 g sukker
  • 1/2 lime (saft)
  • 2 husblas
Mørdejsbunde:
  • 300 g hvedemel
  • 200 g koldt smør
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme
Pynt:
  • 60 g af hver type chokolade
  • Forskellig chokoladepynt (mit er delvist lavet selv og modtaget fra Callebaut/Monalisa Decorations (Reklame)

Fremgangsmåde:

Chokolademousse:
  1. Lav alle chokolademousserne på samme måde som følgende
  2. Udblød husblas i en skål med vand i 10-15 minutter
  3. Opvarm fløden i en gryde til den er lige under kogepunktet (inden det bobler)
  4. Kom chokoladen i en skål
  5. Hæld den varme fløde over chokoladen og lad den stå i 30-50 sekunder
  6. Rør så herefter fløde og chokolade sammen med en dejskraber og tilsæt sidst det udblødte husblas
  7. Kom folie ned på overfladen af chokoladefløden og lad den afkøle helt (Dette er vigtigt, da den ellers kan skille, når den piskes op)
  8. Gentag med alle chokoladerne
Rabarbergrød:
  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Kom de resterende ingredienser i en gryde og kog en rabarbergrød
  3. Når frugt er kogt ud tages grøden af varmen og tilsættes husblas, der røres ud
  4. Afkøl grøden helt inden den anvendes
Mørdejsbunde:
  1. I en skål blandes mel og sukker
  2. Det kolde smør i tern tilsætttes og røres sammen med ingredienserne, til det får en smuldret konsistens
  3. Tilsæt herefter æggeblommen og lad dejen røre sammen til den netop har sat sig
  4. Kom mørdejen i en pose eller stykke film, bank det lidt fladt og kom det på køl i 30 minutter
  5. Rul herefter mørdejen ud til 0,5 tykkelse og udstik ønskede linser (mine var ca. 5 cm i diameter)
  6. Bag mørdejsbundene ved 190 grader i 7-8 minutter – til gyldne. Mine er bagt på en air mat*, som giver nogle sprøde bunde med et fint mønster.
  7. Afkøl helt
Samling af kager med chokolademousse og rabarber:
  1. Smelt chokoladerne (de 5 forskellige eller dem du ønsker at anvende) og fordel på halvdelene af linsebundene, som skal agere låg
  2. Pisk herefter de forskellige chokolademousser op (pas på de ikke skiller ved at blive pisket for meget)
  3. Sprøjt en dut af mousse på hvert linselåg og pynt med ønsket chokoladepynt (noget af mit er lavet selv og andet er modtaget fra Callebaut)
  4. Kom mousserne på en sprøjtepose med en tyl
  5. Sprøjt chokolademoussen på linsebundene og kom rabarbergrød i midten af moussen
  6. Luk med linselåget
  7. Server med det samme

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *