Hjemmelavede flødekarameller

Reklamelinks er markeret med*

Hjemmelavede karameller til den lækre og nemme snack til gæsterne eller bare til dig selv 😉 De hjemmelavede karameller er lavet på kun fire ingredienser; sukker, smør, fløde og salt. Super nemme og hurtige at lave – køleskabet skal klare det meste af arbejdet. Opskriften er nem og skal blot følges lige fra sukkeret smelter til smør og fløde røres i, hvorefter karamelmassen kommes i en kondibøtte* beklædt med bagepapir, så karamellen kan tages ud af formen dagen efter.

De hjemmelavede karameller skæres ud og pakkes ind i celufan, så de er nemme at spise og servere for andre. Velbekomme!

Ingredienser til hjemmelavede flødekarameller:

Antal: 20-25 stk
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Condibøtte*, celufan.

  • 300 g sukker
  • 80 g smør
  • 2 dl fløde
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde til hjemmelavede flødekarameller:

  1. Smelt sukker i en stor gryde ved mellem varme (tager mellem 10-15 minutter)
  2. Når sukkeret er smeltet tilsættes smør og smeltes i sukkermassen
  3. Imens opvarmes fløde i en gryde til lige under kogepunktet hvorefter det hældes i sukkermassen under omrøring (pas på, det vil boble lidt op)
  4. Lad karamelmassen slå lidt bobler i et par minutter (lav evt en test på en ske, og se om karamellen størkner og bliver lettere fast)
  5. Beklæd en Condibøtte med bagepapir (to stykker på kryds) og hæld den varme masse ned i bøtten
  6. Sæt karamelmassen på køl til dagen efter eller til den er helt fast
  7. Skær karamellen ud i ønskede stykker og pak dem ind
  8. Opbevar på køl
  9. Velbekomme!

2 thoughts on “Hjemmelavede flødekarameller

  1. Uhm, ser lækkert ud! En Condibøtte – er det bare en plastbøtte? Bruger du cellofan fra rulle?
    Mvh Pernille

    1. Tak 🙂
      Ja det er bare en plastbøtte, jeg har linket til dem jeg anvender 🙂
      Det cellofan jeg anvender er fra sådan nogle små poser, hvori jeg også giver “kage-gaver” – alternativt kan du anvende bagepapir 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *