Reklamelinks er markeret med*
Hjemmelavede karameller til den lækre og nemme snack til gæsterne eller bare til dig selv 😉 De hjemmelavede karameller er lavet på kun fire ingredienser; sukker, smør, fløde og salt. Super nemme og hurtige at lave – køleskabet skal klare det meste af arbejdet. Opskriften er nem og skal blot følges lige fra sukkeret smelter til smør og fløde røres i, hvorefter karamelmassen kommes i en kondibøtte* beklædt med bagepapir, så karamellen kan tages ud af formen dagen efter.
De hjemmelavede karameller skæres ud og pakkes ind i celufan, så de er nemme at spise og servere for andre. Velbekomme!
Ingredienser til hjemmelavede flødekarameller:
Antal: 20-25 stk
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Condibøtte*, celufan.
- 300 g sukker
- 80 g smør
- 2 dl fløde
- 1 nip salt
Fremgangsmåde til hjemmelavede flødekarameller:
- Smelt sukker i en stor gryde ved mellem varme (tager mellem 10-15 minutter)
- Når sukkeret er smeltet tilsættes smør og smeltes i sukkermassen
- Imens opvarmes fløde i en gryde til lige under kogepunktet hvorefter det hældes i sukkermassen under omrøring (pas på, det vil boble lidt op)
- Lad karamelmassen slå lidt bobler i et par minutter (lav evt en test på en ske, og se om karamellen størkner og bliver lettere fast)
- Beklæd en Condibøtte med bagepapir (to stykker på kryds) og hæld den varme masse ned i bøtten
- Sæt karamelmassen på køl til dagen efter eller til den er helt fast
- Skær karamellen ud i ønskede stykker og pak dem ind
- Opbevar på køl
- Velbekomme!
Uhm, ser lækkert ud! En Condibøtte – er det bare en plastbøtte? Bruger du cellofan fra rulle?
Mvh Pernille
Tak 🙂
Ja det er bare en plastbøtte, jeg har linket til dem jeg anvender 🙂
Det cellofan jeg anvender er fra sådan nogle små poser, hvori jeg også giver “kage-gaver” – alternativt kan du anvende bagepapir 🙂