Mandel is med karamel

Reklame for Svansø. Reklamelinks er markeret med*.

Sommeren er stadig over os og det er med at trække den sidste energi og nydelse ud af den. Og hvad er bedre end at fejre sommeren med en hjemmelavet mandelis, du ved den helt gode som magnum mandel, bare toppet op med en midte af karamel? Denne mandel is er lavet på en vaniljeis, blandet med karamel, Dulce de leche, og dyppet i en god mælkechokolade med hakkede mandler fra Svansø. Mandlerne giver den dejlige sprøde konsistens, som en rigtig mandel is bør have. Isen er lavet på en ismaskine, hvilket jeg foretrækker, når jeg laver is. Min ismaskine kan købesHER* *.

Så skal du nå at vride det sidste ud af sommeren 2020, så skal du helt sikkert lave disse lækre mandel is med karamel 🙂

Ingredienser til mandel is med karamel:

Antal is: 6-7 stk store is
Sværhedsgrad: Mellem til svær
Redskaber: Isforme * , Ismaskine * , termometer

Ismasse:
  • 4 æggeblommer
  • 150 g sukker
  • 2 tak vaniljepasta
  • 3 dl sødmælk
  • 1,5 dl fløde
Karamel:
  • 1/2 dåse Dulce de leche (karamelliseret mælk, som enten kan købes forkogt, ellers kan kondenceret mælk koges i dåsen i 3,5 timer)
Chokoladeovertræk:
  • 500 g mælkechokolade
  • 80 g hakkede mandler (Svansø)

Fremgangsmåde til mandel is med karamel:

Ismasse:
  1. Ismassen laves ved at piske en luftig æggesnaps af æggeblommer, sukker og vaniljepasta
  2. Imens opvarmes sødmælk og fløde i en gryde
  3. Når æggesnaps er lys og luftig hældes den varme mælkefløde i æggesnapsen og den piskes til alt er samlet
  4. Herefter kommes massen tilbage i gryden og ismassen koges langsomt op til det begynder at tykne og opnår ca. 86 grader (pisk løbende)
  5. Når ismassen er legeret, kommes den i en bøtte og på køl til nedkøling
Nedfrysning og blanding med karamel:
  1. Når ismassen er kølet ned, køres den kold og frossen/let cremet på en ismaskine
  2. Inden isen er helt fast tilsættes karamel, så isen får karamelstriber
  3. Fyld dine isforme med ismassen og sæt dem på frys
Chokoladeovertræk:
  1. Smelt chokoladen i mikroovnen
  2. Tilsæt hakkede mandler (Svansø)
  3. Kom chokoladen i et aflangt glas
  4. Dyp de frosne mandel is i chokoladen og placer dem på bagepapir til chokoladen er frossent
  5. Kom isene tilbage på frys indtil servering


Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *