Reklame for Le Cruset. Er der noget jeg elsker i december, så er det at spise æbleskiver. Hjemmelavede æbleskiver. Hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og massere af appelsinsmag. Opskriften på disse hjemmelavede æbleskiver er super nem. Man starter med at blande alle tørre ingredienser i en skål. Dernæst blandes alle våde ingredienser i en anden skål, undtagen æggehvider om kommes i en tredje skål. Æggehviderne skal nemlig piskes i dejen til sidst for at opnå en dejlig og luftig æbleskive.
Æbleskiverne steges i et æbleskivejern. Jeg har været så heldig at lave et samarbejde med Le Cruset, og de har sendt det fineste æbleskivejern i støbejern med et træhåndtag. Tidligere havde jeg et billigt et af slagsen, hvor man altid brændte hænderne på håndtaget – så detaljen med træhåndtag er det bedste, hvor man undgår at brænde nallerne!
Jeg elsker at spise mine æbleskiver med marmelade og flormelis – men mon ikke også det er det de fleste gør? Her er opskriften:
Ingredienser til hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og appelsin:
Antal: ca. 18-20 æbleskiver
Sværhedsgrad: Let
Varighed: 1 time
- 225 g mel
- 1/8 tsk salt
- 1 tsk kardemomme
- 1/2 tsk natron
- 2 spsk sukker
- 1/2 appelsin med skal og saft
- 3 æg (delt i hvider og æggeblommer)
- 0,5 dl olie
- 2 dl kærnemælk
- 2 tsk vaniljesukke
- Fedtstof til stegning
Fremgangsmåde til hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og appelsin:
- Bland alle tørre ingredienser i en skål
- I en anden skål blandes alt det våde – æggene skilles i blommer og hvider, blommerne kommes sammen med kærnemælken og hviderne kommes i en tredje skål
- Pisk det våde sammen, så æggeblommerne, olie, appelsin saft og skal og kærnemælken er pisket sammen
- Pisk nu det våde ned i det tørre til det bliver en tyk og ens dej
- Sæt nu æbleskivedejen på køl i 15 minutter
- Tag nu herefter æbleskivedejen ud fra køl og pisk æggehviderne luftige
- Vend æggehviderne i æbleskivedejen, stille og roligt så luften ikke bliver slået ud
- Opvarm et æbleskivejern og pensel med fedtstof
- Fyld æbleskivehullerne med æbleskivedej, og lad dem stege til de bliver gyldne. Vend nu herefter en kvart omgang, så bunden nu står på højkant
- Fyld nu lidt ekstra dej i æbleskiverne, hvorefter du vender dem helt rundt, så den først bagte side vender opad
- Gentag med resten af æbleskivedejen
- Server med flormelis og marmelade
Velbekomme!