Hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og appelsin

Reklame for Le Cruset. Er der noget jeg elsker i december, så er det at spise æbleskiver. Hjemmelavede æbleskiver. Hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og massere af appelsinsmag. Opskriften på disse hjemmelavede æbleskiver er super nem. Man starter med at blande alle tørre ingredienser i en skål. Dernæst blandes alle våde ingredienser i en anden skål, undtagen æggehvider om kommes i en tredje skål. Æggehviderne skal nemlig piskes i dejen til sidst for at opnå en dejlig og luftig æbleskive.
Æbleskiverne steges i et æbleskivejern. Jeg har været så heldig at lave et samarbejde med Le Cruset, og de har sendt det fineste æbleskivejern i støbejern med et træhåndtag. Tidligere havde jeg et billigt et af slagsen, hvor man altid brændte hænderne på håndtaget – så detaljen med træhåndtag er det bedste, hvor man undgår at brænde nallerne!

Jeg elsker at spise mine æbleskiver med marmelade og flormelis – men mon ikke også det er det de fleste gør? Her er opskriften:

Ingredienser til hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og appelsin:

Antal: ca. 18-20 æbleskiver
Sværhedsgrad: Let
Varighed: 1 time

  • 225 g mel
  • 1/8 tsk salt
  • 1 tsk kardemomme
  • 1/2 tsk natron
  • 2 spsk sukker
  • 1/2 appelsin med skal og saft
  • 3 æg (delt i hvider og æggeblommer)
  • 0,5 dl olie
  • 2 dl kærnemælk
  • 2 tsk vaniljesukke
  • Fedtstof til stegning

Fremgangsmåde til hjemmelavede æbleskiver med kardemomme og appelsin:

  1. Bland alle tørre ingredienser i en skål
  2. I en anden skål blandes alt det våde – æggene skilles i blommer og hvider, blommerne kommes sammen med kærnemælken og hviderne kommes i en tredje skål
  3. Pisk det våde sammen, så æggeblommerne, olie, appelsin saft og skal og kærnemælken er pisket sammen
  4. Pisk nu det våde ned i det tørre til det bliver en tyk og ens dej
  5. Sæt nu æbleskivedejen på køl i 15 minutter
  6. Tag nu herefter æbleskivedejen ud fra køl og pisk æggehviderne luftige
  7. Vend æggehviderne i æbleskivedejen, stille og roligt så luften ikke bliver slået ud
  8. Opvarm et æbleskivejern og pensel med fedtstof
  9. Fyld æbleskivehullerne med æbleskivedej, og lad dem stege til de bliver gyldne. Vend nu herefter en kvart omgang, så bunden nu står på højkant
  10. Fyld nu lidt ekstra dej i æbleskiverne, hvorefter du vender dem helt rundt, så den først bagte side vender opad
  11. Gentag med resten af æbleskivedejen
  12. Server med flormelis og marmelade

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *