Blondie med brombær, nødder og rosmarin

Reklamle for Svansø.  Chokolade, nødder og bær har det med at gå hånd i hånd. I denne opskrift får chokoladen selskab af en masse nødder fra Svansø, både mandler som mandelmel og hele hasselnødder som skal tilsættes kagedejen. Hasselnødderne er hakket og bagt med i blondiedejen. Den færdige blondiebund bliver toppet af en frisk frosting med en brombærsirup tvistet med rosmarin og citron. De sprøde nødder er et super element i den ellers bløde blondie, som jo er den lyse udgave af en brownie, nemlig med hvid chokolade.

Den lækre blondie med brombær, nødder og rosmarin kan nemt laves på samme dag, som den skal serveres, men den kan også laves et par dage før. En blondie kan nemt stå på køl og sætte sig, inden den skal bruges. Frostingen er nemmest at anvende, hvis den er frisklavet, så frostingen er blød og cremet at sprøjte ud med tyllen.
Måske du mangler en dessert til nytårsaften kan denne anbefales som en nem og hurtig dessert! Og her er opskriften:

Ingredienser til Blondie med brombær, nødder og rosmarin:

Antal: 8-10 personer
Sværhedsgrad: Let
Redskaber: Sprøjtepose, WIlton 4B tyl

Blondiestykker:
  • 125 g smør
  • 125 g hvid chokolade (hakket i stykker)
  • 190 g rørsukker (Svansø)
  • 3 æg
  • 100 g hvedemel
  • 50 g mandelmel (Svansø)
  • 1/4 tsk natron
  • 75 g hasselnødder (Svansø)
  • 1/2 tsk citronskal
Brombærsirup: (Til frosting)
  • 150 g brombær
  • 50 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Saft fra 1/2 citron (gem skallen til frostingen)
  • 2 spsk vand
  • 1 stor kvist rosmarin
Brombær og rosmarin frosting:
  • 200 g smør
  • 400 g flormelis
  • Skal fra 1/2 citron
  • Hjemmelavede sirup fra Brombærgrøden

Fremgangsmåde til blondie med brombær:

Blondiestykker:
  1. Start med at smelte smør i en gryde
  2. Kom den hakkede hvide chokolade ned til det smeltede smør, og rør chokoladen deri
  3. Dernæst tilsættes sukker til smør/chokolade og det røres sammen til det får en samlet konsistens
  4. Herefter tilsættes æg til sukkermassen og røres sammen
  5. I en skål blandes mel, mandelmel og natron som efterfølgende sies ned i den våde masse
  6. Riv citronskal i kagedejen
  7. Tilsæt hakkede hasselnødder
  8. Bag blondiebunden ved 175 grader i 22-25 minutter og lad den køle helt af, inden bunden skæres ud i stykker og frostingen sprøjtes på
Brombærsirup:
  1. Kom brombær, sukker, vand, vaniljesukker, rosmarin og citronsaft i en gryde
  2. Når bær er kogt ud blendes massen med en stavblender
  3. Si brombærgrøden igennem en si, så du kan bruge brombærsiruppen til frostingen
  4. Lad brombærsiruppen køle helt af inden den blandes med frostingen
Brombærfrosting:
  1. Pisk smør til en lys og luftig masse
  2. Tilsæt flormelis og pisk videre til det bliver lyst og luftigt
  3. Tilsæt den hjemmelavede brombærsirup og citronskal til frostingen og pisk rundt til massen får en flot lyserød farve
  4. Kom brombærfrostingen i en sprøjtepose med en tyl (WIlton 4B er anvendt til disse)
Samling af blondie med brombær, nødder og rosmarin:
  1. Skær blondiebunden ud i aflange stykker
  2. Sprøjt dutter med brombærfrosting
  3. Halvér friske brombær og placer dem på frostingen med frisk rosmarin
  4. Server med det samme eller opbevar på køl indtil

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *