Gulerodsmuffins uden sukker og mel

Gulerodsmuffins

(Reklame for KitchenOne – Wilfa Blender). Jeg har en svaghed for gulerodskage, da jeg elsker den svampede konsistens og den dejlige smag af kanel. Jeg har været så heldig at modtage en Wilfa blender fra KitchenOne.dk (Wilfa Power fuel bpf 1200s), som har massere af lækreste maskiner, lige fra køkkenmaskiner til maskiner til resten af huset. Wilfa blenderen er vildt effektiv og har 2,5 hestekræfter, hvilket normalt er noget jeg forbinder med biler, hvis man taler om hestekræfter. Altså blenderen er vildt effektiv, og den kan i denne forbindelse nemt blende rå gulerødder. Blenderen har flere niveauer, herunder smoothie program og grøntsagsprogram. Den kan endda blende grøntsager til varm suppe. Blenderen er desuden nem at rengøre, da den blot skal skylles igennem, og evt. blendes godt igennem med vand.

Gulerodskagedejen er lavet og blendet i blenderen og er derfor super nem at lave, da alt skal blendes deri. Når dejen er blendet, fyldes muffinforme med dej, og gulerodsmuffins bages. Et tip er at lave en Frosting af lidt vaniljesukker og flødeost, hvis der skal lidt ekstra sødt til. Men der lækreste Gulerodsmuffins kan også nemt bruges som en hurtig og sund snack til farten eller madpakken. Her er opskriften

Ingredienser til gulerodsmufins uden sukker og mel:

(12 stk)

 • 3 æg
 • 2 modne bananer
 • 1 spsk honning
 • 130 g gulerødder (2 mellem str)
 • 1 spsk kanel
 • 100 g grovvalsede haregryn
 • 50 g mandler
 • 1 nip salt

Fremgangsmåde til gulerodsmuffins uden sukker og mel

 1. Blend en luftig masse af æg, bananer og honning
 2. Tilsæt gulerødder og blend til du får den flotteste orange farve
 3. Tilsæt herefter kanel, grovvalsede havregryn, mandler og salt og blend til en ensartet dej
 4. Fordel gulerodskagedejen i muffinforme penslet med olie
 5. Bag ved 175 grader i 20-25 minutter
 6. Afkøl og server!

Velbekomme!

TIP: Et tip til Gulerodsmuffins er at dejen faktisk kan bages på et vaffeljern, så du får dejlige sprøde gulerodsvafler med smag af gulerodskage.

Gulerodsmuffins

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *