Julecookies med appelsin og hvid chokolade

Julecookies med appelsin og hvid chokolade

Disse julecookies er fyldt med gode julekrydderier som kanel og appelsin. En blanding af kanel og appelsin er for mig den rigtige måde at komme i julestemning på. Julecookiesne kan nemt spises uden pynt, men det kan gøres til et hyggeligt projekt med børnene i køkkenet. Børnene kan nemt være med til at lave rensdyr/Rudolf på cookiesne og pynte kagerne. Der er brugt røde chokoladekugler som næse, men M&M’s kan også sagtens bruges. Jo mere rød jo bedre, ikke? Cookiesne er fyldt med en masse hvid chokolade, hvilket passer godt til den milde julesmag. Hvis du har for mange cookies til overs (hvem kan have dette?), så kan de altså nemt fryses ned og tages op igen, når du får lyst til cookies. Sådan undgår du at de bliver tørre.

Min vigtigste regel ved cookiebagning er, at de hellere må få for lidt end for meget. Hvad er værre end en tør cookie? Hellere en chewy cookie der er blød og saftig indeni. Det er blot min smag, og jeg har aldrig hørt kritik, når jeg har serveret cookies! Måske et tip du vil bruge?

Glædelig december og god bagning!

Ingredienser til Julecookies med appelsin og hvid chokolade:

  • 150 g lys muskovado sukker
  • 50 g alm hvid sukker
  • 130 g blødt smør
  • 1 æg
  • 1 appelsin ( saft og skal)
  • 1 tks natron
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kanel
  • 260 g hvedemel
  • 100 g hvid hakket chokolade

Fremgangsmåde til Julecookies med appelsin og hvid chokolade:

  1. Pisk sukker og smeltet smør sammen til en lys masse
  2. Tilsæt æg og pisk videre til luftig masse
  3. Tilsæt appelsinsaft og skal og miks sammen
  4. Bland alle tørre ingredienser i en skål, og miks herefter det tørre i det våde til en ens cookiedej
  5. Tilsæt til sidst hakket chokolade
  6. Stil cookiedejen på køl i 12-24 timer – dejen sætter sig og giver ekstra smag
  7. Form kugler af cookiedej og bag cookies ved 190 grader i 8-10 minutter
  8. Afkøl
  9. Lav en glasur af flormelis og kakao og lav Rudolf gevir og hoved med glasur og røde kugler

Velbekomme!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *