Sunde Romkugler

Mandelbund med hvid chokolademousse og rabarberbomber

Sommeren er her og hvem elsker ikke en god kage? VM er igang, juni 2018 og jeg har derfor lavet en god kage i de danske farver – bliver det bedre? En kage fyldt med gode rabarber og hvid chokolade i form af hvid chokolademousse. Mums! Så sommerlig en kage.

Opskriften har tre steps, og hvis du blot følger opskriften og rækkefølgen af fremgangsmåden skulle det ikke gå helt galt! Bunden kan naturligvis laves flere dage i forvejen og kommes på frys indtil den skal bruges, ligeledes med rabarberbomberne. Den hvide chokolademousse kan også sagtens laves et par dage før, og lægge på køl, hvorefter den piskes den dag kagen skal samles. Denne kage er derfor en kage du sagtens kan lave lidt som det passer dig afhængig af din tid, da du kan dele elementerne op.

 

Ingredienser til mandelbund med hvid chokolademousse og rabarberbomber:

(8-10 personer)

(mellem til svær opskrift)

Rabarberbomber:

  • 2 blade husblas
  • 400 g rabarber i tern
  • 150 g sukker
  • 4 spsk vand

Hvid chokolade creme:

  • 250 g hvid chokolade
  • 3,5 dl fløde
  • 2 blad husblas
  • 1 tsk vaniljepaste

Mandelbund: (16 cm)

  • 3 æg
  • 100 g sukker
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 65 g mandelmel
  • 45 g hvedemel

 

Fremgangsmåde til Mandelbund med hvid chokolademousse og rabarberbomber:

Rabarberbomber:

  1. Kom husblas i en skål med rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Kog ingredienserne i en gryde til en blød rabarbergrød
  3. Tilsæt udblødt husblas i rabarbergrøden
  4. Hæld rabarbergrød i små halvkugleforme og sæt dem på frys i minimum 2-3 timer
  5. Lav herefter den hvide chokolademousse

Hvid chokolademousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand i 10-15 minutter
  2. Hak hvid chokolade og kom det i en skål
  3. I en gryde opvarmes fløde og vaniljepaste
  4. Når fløden er lige under kogepunktet tages det af varmen og hældes over den hvide chokolade
  5. Rør i bunden af skålen med en dejskraber indtil chokoladen og fløden er samlet
  6. Kom den udblødte husblas i chokoladen og vend rund
  7. Kom husholdningsfilm ned over den hvide chokoladefløde og sæt den på køl indtil den her helt afkølet (5 grader)
  8. Lav herefter mandelbunden

Mandelbund:

  1. Pisk æg, vaniljesukker og sukker til en luftig æggesnaps
  2. Bland mel og mandelmel og si det i æggesnapsen og vend det sammen til en luftig dej
  3. Beklæd bunden af en 16 cm springform med bagepapir og hæld dejen heri
  4. Bag mandelbunden ved 185 grader i ca. 20 minutter
  5. Afkøl bunden indtil den skal bruges

Samling af kage:

  1. Placer mandelbunden på det ønskede fad og kom en kagering omkring bunden og Kagefolie langs siderne af kageringen
  2. Placer frosne rabarberbomber på mandelbunden (se billedet)
  3. Pisk den hvidechokoladefløde (som nu er blevet tykkere) til en luftig chokoladecreme (dette tager ikke lang tid – pas på med ikke at piske for længe, da den så vil skille)
  4. Kom den hvide chokoladecreme på sprøjtepose, det er lettere at sprøjte ud på kagen
  5. Brug eventuel en ske eller en spatel til at glatte toppen af den hvidechokolademousse ud med
  6. Sæt kagen på køl i 5-6 timer eller natten over
  7. Efter afkøling pyntes kagen med ønsket pynt

Velbekomme!

 

TIP:

– Hvis du er  i tvivl om din bund er færdig, kan du tage en trækkenål og tjekke om der sidder dej tilbage, hvis ikke er den færdigbagt.

– Endnu et tip er at mærke på kagen, og hvis dejen popper tilbage op igen er den færdig – lidt ligesom at trykke på en svamp.

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sunde Romkugler