Små sunde kernebrød

Små sunde kernebrød

Jeg elsker brød, specielt med et godt lag smør! Men hvis jeg også skal have plads til kage og alt det andet jeg spiser, kan jeg ikke hele tiden spise brød når jeg har lyst til det (for det jeg har hele tiden). Jeg bruger oftest knækbrød som et let alternativ til brød. Både fordi knækbrød kan holde i mange dage og fordi kan indeholde en masse gode kerner. Jeg har lavet en mellemting mellem brød og knækbrød.

Denne opskrift på små sunde kernebrød er sprøde og perfekte i mange henseener. Jeg bruger dem til at tage med som sund hurtig snack i madpakken, som drys ovenpå min yoghurt, chiagrød eller min overnight oats. De små sunde kernebrød er desuden gode med hytteost på, perfekte til en god eftermiddagssnack eller morgenmad. MUMS! Jeg er vild med dem, måske du også bliver det? Her er opskriften, så du kan prøve dem:

Ingredienser til små sunde kernebrød:

(7 stk.)

 • 40 g solsikkekerner
 • 40 g græskarkerner
 • 40 g sesamfrø
 • 50 g hampefrø
 • 60 g hasselnødder
 • 40 g mandler
 • 40 g hirseflager
 • 1 spsk chiafrø
 • 1 tsk salt
 • 30 g olie
 • 1 stort æg eller 2 små

Fremgangsmåde til sunde kernebrød:

 1. Miks alle tørre ingredienser i en skål
 2. Tilsæt de våde ingredienser og rør rundt så alle kerner og nødder er samlet med olien og ægget
 3. Find de ønskede forme (jeg brugte aflange silikoneforme). Du kan også bruge almindelige muffinsforme i silikone
 4. Pres kernemassen i dine forme så massen er tæt pakket
 5. Bag dine sunde kernebrød ved 175 grader alm. luft i ca. 30 minutter
 6. Afkøl de sunde kernebrød før de tages op af formene
 7. Spis som snack, med smør eller drys dem ovenpå din yoghurt
 8. Opbevar de sunde kernebrød i en lufttæt bøtte – kan holde i op til 5-7 dage

Velbekomme!

Husk at du kan følge mig på Instagram under @Nannabroe. Så er du sikker på ikke at gå glip af nogle lækre kager og andre sager.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *