Sprøde cookies med Milkyway

Appelsincurd med marengs

Appelsincurd

På en dejlig sommerdag er det skønt med en frisk og sød dessert! Jeg har et perfekt forslag til næste gang du skal have gæster og du både vil lave det let og frisk. Denne appelsincurd med marengs er den perfekte friske dessert som nemt kan forberedes dagen før. En appelsincurd lavet på smør, sukker, appelsin og æg toppet med en blød marengs – lyder det ikke godt? Det synes jeg!

Selvom appelsiner oftest er bedst om vinteren, synes jeg sagtens man kan finde nogle søde og saftige appelsiner her om sommeren. Hvis du f.eks. mere er til citron, kan du overveje at skifte appelsinen ud med dette og så får du den kendte ”lemoncurd”.

Ingredienser til appelsincurd med marengs:

(6 små glas)

Appelsincurd:

  • saft fra 2 appelsiner
  • skal fra 1 appelsin
  • 90 g sukker
  • 40 g smør
  • 2 æg

Marengs:

  • 1 æggehvide
  • 30 g sukker
  • 1 tsk vaniljepaste

Fremgangsmåde til appelsincurd med marengs:

Appelsincurd:

  1. Bland appelsin saft og skal i en gryde
  2. Tilsæt smør og sukker og varm det op til lige under kogepunktet – til det begynder at ryge godt
  3. Pisk herefter et æg i af gangen, og pisk det godt rundt så du ender med at få en blød creme
  4. Hæld din appelsincurd på ønskede glas og lad dem køle helt ned før du pynter dem

Marengs og pynt: 

  1. Pisk en marengs af æggehvider og sukker
  2. Bland æggehvider og sukker og pisk luftig – dette tager nogle minutter
  3. Kom marengsen på sprøjtepose med en rund tyl, og sæt små dutter på appelsincurden i de små glas
  4. Pynt med andet pynt hvis ønsket (Jeg har pyntet med små chokoladekugler og mynteblade samt blomst fra rød skovsyre). Riv eventuelt frisk appelsinskal som pynt.
  5. Server med det samme

Velbekomme!

TIP: Hvis du har en lille bræder, kan du brænde toppene af dine marengsdutter, det giver en god karamelsmag til marengsen.

 

 

img_7900 img_7902

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sprøde cookies med Milkyway