Hjemmelavet saltkaramel

Saltkaramel

Saltkaramel kan bruges på alverden desserter, snacks eller kager! Saltkaramel er en skøn lille topping. Saltkaramel er ganske nemt at lave og kan gemme sig længe på køl. Karamellen er simpelt at lave, da du kun skal smelte sukker, varme fløde, blande og tilsætte smør og salt. Lyder det ikke nemt? Jo ikke? Og hvad skal du bruge denne saltkaramel til, spørger du? ALT! Alt kan den bruges til – selv på din skyr og morgengrød! Saltkaramellen er ud over på morgenmad perfekt på en skøn is som saltkaramelis, eller en god saftig brownie.

Jeg elsker opskrifter med karamel, og har netop udgivet denne karamel cheesecake, som indeholder en anden variant af karamel, nemlig dulche de leche – måske du kender til den? Så som sagt karamel kan laves i mange varianter og bruges til alverden kager, desserter og morgenmad. Opskriften giver en god portion saltkaramel, som nemt kan gemmes på køl. Opskriften er nemt, og så får du den lige her:

Ingredienser til Saltkaramel:

  • 200 g sukker
  • 2 dl fløde
  • 25 g smør
  • 1 nip salt

Fremgangsmåde til Saltkaramel:

  1. I en gryde smeltes sukker til det er gyldent brunt – vær tålmodig, dette gøres under mellem varme uden omrøring, og tager 10-15 minutter og tag den derefter af varmen
  2. I en anden gryde opvarmes fløden til lige under kogepunktet
  3. Hæld herefter lidt fløde i det smeltede sukker lidt af gangen og rør rundt – gentag med resten af fløden
  4. Til sidst tilsættes smør og salt og smeltes med, sæt eventuelt gryden kort tilbage på varmen
  5. Hæld til sidst på bøtte til opbevaring og sæt herefter saltkaramellen på køl

Velbekomme!

 

Og forresten, så tag lige og følg bloggen på den grønne knap oppe i højre hjørne. Så er du sikker på at du ikke går glip af nogle af de lækre opskrifter som løbende bliver lagt op.

img_7560

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *