Chokolade trøfler med hint af kanel

Chokolade-trøfler-med-kanel

Julen nærmer sig, og det er tid til at få prøvet julekonfekt af, så du ved hvad du skal lave til jul. Jeg vil forslå denne nemme konfekt i form af chokolade trøfler med hint af kanel. De er så nemme at lave og kræver kun 5 ingredienser. Chokolade trøflerne kan nemt gemmes en uge på køl, så du kan med fordel forberede konfekten flere dage før gæsterne kommer. Trøflerne er lavet med 70% chokolade, men kan selvfølgelig også skiftes ud med en lidt lysere variant, hvis du er mere til det. Mums siger jeg bare – her er opskriften:

Ingredienser til Chokolade trøfler med hint af kanel:

(20-25 stykker)

  • 200 g chokolade 70 %
  • 1,5 dl fløde
  • 1/2 tsk kanel
  • 10 g glucose
  • 20 g kakao til rulning
  • 1 tsk kanel til kakaoblandingen

Fremgangsmåde:

  1. Hak chokoladen i fine stykker og kom i en skål.
  2. Varm fløden og glucose sirup til lige under kogepunktet (Når det begynder at ryge og sitre, uden at boble)
  3. Tilsæt kanel til den varme fløde.
  4. Hæld fløden over chokoladen, og lad den stå i et minut.
  5. Rør herefter med en dejskraber i bunden med cirkulære bevægelser til en tyk chokolade masse.
  6. Kom chokolademassen i en firkantet form med bagepapir i bunden.
  7. Sæt chokolademassen på køl natten over.
  8. Dagen efter skæres chokolademassen ud til små firkantede chokolade trøfler.
  9. Bland kakao og kanel i en skål, og “rul” chokolade trøflerne i kakaomassen.
  10. Nyd til en god kop kaffe eller te!

Velbekomme!

Chokolade-trøfler-med-kanel img_6604 img_6605

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *