Julen nærmer sig, og det er tid til at få prøvet julekonfekt af, så du ved hvad du skal lave til jul. Jeg vil forslå denne nemme konfekt i form af chokolade trøfler med hint af kanel. De er så nemme at lave og kræver kun 5 ingredienser. Chokolade trøflerne kan nemt gemmes en uge på køl, så du kan med fordel forberede konfekten flere dage før gæsterne kommer. Trøflerne er lavet med 70% chokolade, men kan selvfølgelig også skiftes ud med en lidt lysere variant, hvis du er mere til det. Mums siger jeg bare – her er opskriften:
Ingredienser til Chokolade trøfler med hint af kanel:
(20-25 stykker)
- 200 g chokolade 70 %
- 1,5 dl fløde
- 1/2 tsk kanel
- 10 g glucose
- 20 g kakao til rulning
- 1 tsk kanel til kakaoblandingen
Fremgangsmåde:
- Hak chokoladen i fine stykker og kom i en skål.
- Varm fløden og glucose sirup til lige under kogepunktet (Når det begynder at ryge og sitre, uden at boble)
- Tilsæt kanel til den varme fløde.
- Hæld fløden over chokoladen, og lad den stå i et minut.
- Rør herefter med en dejskraber i bunden med cirkulære bevægelser til en tyk chokolade masse.
- Kom chokolademassen i en firkantet form med bagepapir i bunden.
- Sæt chokolademassen på køl natten over.
- Dagen efter skæres chokolademassen ud til små firkantede chokolade trøfler.
- Bland kakao og kanel i en skål, og “rul” chokolade trøflerne i kakaomassen.
- Nyd til en god kop kaffe eller te!
Velbekomme!