Lun cookiekage med to slags chokolade

Brownie med karamel og friske figner

Brownie-med-karamel

Hvad er bedre end en tung brownie med massere af chokolade? En brownie med karamel! En god tung brownie kan serveres til alle arrangementer og stunder, og jeg vil vove og påstå, at alle vil sætte pris på et stykke tung brownie med karamel! Tiden er lige nu inde for friske figner, hvorfor figner netop er oplagt at servere til denne tunge og søde brownie med karamel. Kagen kan sagtens laves flere dage før, hvilket gør, at den sætter sig og bliver endnu mere tung.

Husk forresten at følge mig på Instagram HER, hvor jeg ligger et billede op, hver gang jeg poster en ny opskrift

Ingredienser til brownie med karamel:

(10 personer)

  • 125 g smør
  • 120 g chokolade til smeltning
  • 325 g sukker
  • 3 æg (mellem størrelse)
  • 150 g mel
  • 1/4 tsk natron
  • 2 spsk kakao
  • 80 g chokolade, hakket til at vende i kagedejen ind bagning
  • 1/2 dåse dulce de leche
  • 4 figner

Fremgangsmåde:

  1. Smelt chokolade og smør i en gryde.
  2. Tilsæt sukker og rør rundt til det er smeltet.
  3. Lad nu masse køle af i et par minutter.
  4. Tilsæt herefter et æg af gangen til chokolademassen.
  5. I en skål blandes mel, vanilje, natron og kakao.
  6. Si det tørre ned i chokoladeblandingen og rør rundt til ensartet masse.
  7. Hak chokoladen og tilsæt de 80 g chokoladen til browniedejen.
  8. Beklæd en springform (ca 18-20 cm i diameter) med bagepapir i bunden og hæld browniedejen heri.
  9. Bag brownien ved 175 grader i 25 minutter. OBS, brownien skal være blød i midten, da den helst skal være snasket og blød.
  10. Stil brownien på køl i ca. 2 timer, til den har sat sig.
  11. Kom dulce de leche i midten af brownien (midten skulle gerne være faldet sammen, så der er dannet sig en “skål” i midten af brownien.
  12. Pynt med friske figner i skiver og server.

Velbekomme!

Brownie-med-karamel img_6291 img_6292

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lun cookiekage med to slags chokolade