Blåbærsmoothie

Chokoladesnegle med marcipan

Chokoladesnegle

Denne opskrift er en lidt anderledes opskrift på en snegl. Opskriften her er med chokoladeremonce, chokolade og marcipan i stedet for kanelremonce, som man normalt kommer i en kanelsnegl. Denne lækre chokoladesnegl er fantastisk, især hvis man kan lide chokolade lige så godt som jeg. En klar favorit, hvis man spørger mig. Opskriften er enkelt at gå til, og kræver ikke meget arbejdstid, kun lidt hævetid. Spring ud i det, du vil ikke fortryde det, når chokoladesneglene står lune og klar til at spise.

Husk forresten at følge mig på Instagram HER, hvor jeg ligger et billede op, hver gang jeg poster en ny opskrift

Ingredienser til chokoladesnegle med marcipan:

(20 stk)

Dej:

  • 25 g gær
  • 2,5 dl sødmælk
  • 1 tsk kardemomme
  • 0,5 tsk salt
  • 55 g smør
  • 1,5 spsk sukker
  • 1 lille æg
  • 450-500 g mel
  • Æg til pensling

Remonce:

  • 100 g sukker
  • 3 spsk kanao
  • 125 g blødt smør
  • 50 g hakket chokolade
  • 75 g revet marcipan

Glasur:

  • Flormelis
  • Kakao
  • Vand

 

Fremgangsmåde:

Dej:

  1. Smelt smør og tilsæt mælken – lad den blive fingervarm.
  2. Kom mælken i en skål, og opløs gæren heri.
  3. Tilsæt nu sukker, salt, kardemomme og æg  – rør rundt.
  4. Tilsæt nu melet lidt af gangen og rør det godt rundt til en blød dej. (Hvis du har en røremaskine, lad så gerne dejen røre i 5-10 minutter.)
  5. Lad nu dejen hæve i 1,5 time ved stuetemperatur og lav remonce.

Remonce: 

  1. Bland blødt smør, sukker og kakao, og rør rundt til en ens masse. ( Her er det vigtigt at du ikke pisker passen, da dette kan medføre, at remoncen flyder meget ud under bagningen)

Samlig og bagning chokoladesnegle: 

  1. Del dejen i to dele.
  2. Rul dejen ud på et meldrysset bord til en rektangel på ca. ½-1 cm tykkelse.
  3. Smør remoncen ud på hele fladen og drys med marcipan og chokoladestykker.
  4. Rul dejen til en lang rulle, og skær i skiver.
  5. Sæt chokoladesneglene på plade og lad dem hæve i 50 minutter.
  6. Pensel chokoladesneglene med æg.
  7. Bag herefter chokoladesneglene i ca. 15 minutter ved 200 grader – til gyldne.
  8. Bland flormelis, kakao og tilsæt vand til ønsket glasur tykkelse og pynt. Nyd eventuelt til en god kop kaffe!

 

Velbekomme!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_6011 img_6012 img_6013

   

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Blåbærsmoothie