Blåbærtærte med mascarponecreme

Blåbærtærte

Sponsoreret af Hunsballe Grønt.

I august måned bugner det med blåbær – både i butikker og haver! Jeg har været så heldig at få et lille samarbejde med Hunsballe grønt, som dyrker alt lige fra løg og drueagurker til jordbær og blåbær – en masse lækre sager. Jeg har fået fingrene i en masse lækre blåbær fra dem, og tænkte derfor de skulle bruges til en lækker blåbærtærte med en god creme. Cremen er lavet på æggesnaps, mascarpone og fløde – den smager SÅ godt! Tærten er simpel at lave, og kræver ikke den store haj i køkkenet! Så det er bare at komme igang mens alle de friske blåbær kan købes i butikkerne eller plukkes på alle buskene ligenu.

Ingredienser til blåbærtærte med mascarponecreme:

(ca. 6-8 personer – 16-18 cm springform)

Tærtebund:

  • 250 g hvedemel
  • 50 g grahamsmel
  • 200 g smør
  • 100 g sukker
  • 1 æggeblomme

Mascarponecreme:

  • 2 æggeblommer
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk vaniljepaste eller vaniljesukker
  • 100 g mascarpone
  • 1 dl fløde
  • 50 hakket blåbær

Andet:

  • 45 Chokolade
  • 150 g blåbær til pynt

Fremgangsmåde til blåbærtærte:

Tærtebund:

  1. Bland mel, sukker, vanilje sammen.
  2. Smuldre smør ned i sukker og mel og rør det til en smuldret konsistens.
  3. Tilsæt æg og vend til det bliver en samlet dej.
  4. Sæt dejen på køl i 30 minutter.
  5. Efter køl rulles dejen ud og beklædes i den ønskede tærteform
  6. Bag tærtebunden i 10-12 minutter ved 190 grader – til gylden.
  7. Smelt i mellemtiden chokoladen i mikroovnen, og smør det på den varme tærtebund.
  8. Stil tærtebunden på køl til chokoladen er stivnet.
  9. Lav imens mascarponecremen

Mascarponecreme:

  1. Pisk æggeblommer med sukker og vanilje til æggesnaps
  2. Pisk mascarponen i æggesnapsen.
  3. Pisk fløden til let skum, og vend i cremen.
  4. Vend til sidst hakkede blåbær i mascarponecremen.
  5. Fyld tærtebunden med mascarponecremen og pynt med blåbær.
  6. Server med det samme.

Velbekomme!

img_6128  img_6130

5 thoughts on “Blåbærtærte med mascarponecreme

  1. Søde Nanna – bruger du pasteuriseret æggeblommer, eller bar øko? 🙂 Tror hvis jeg skal lave den til Marco en dag 😉 Knus Simone.

  2. Hej.
    Dette er måske et generelt spørgsmål for alle sommer kagerne du har postet. Kan de laves dagen før et arrangement og sættes på køl eller anbefaler du de laves på dagen.

    1. Hej 🙂
      Hvis det eks. er denne blåbærtærte, ville jeg klart samle den på dagen, da bunden kan miste sin sprødhed ved at blive fyldt dagen inden 🙂 Håber det er svar nok

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *