Den nemmeste iskaffe opskrift

Lækreste lagkage med hindbærmousse og hyldeblomstmousse

img_5968

Ved en stor begivenhed som en fødselsdag, skal der en ordentlig fødselsdagslagkage til. Denne lækre lagkage er lavet af henholdsvis browniebund og vaniljebunde samt hyldeblomst/lime og hindbærmousse og dertil beklædt af god marcipan. Den smager fantastisk og alle dine gæster vil gå glade fra bordet!

Husk forresten at følge mig på Instagram HER, hvor jeg ligger et billede op, hver gang jeg poster en ny opskrift

Ingredienser til lagkage med hindbærmousse og hyldeblomstmousse: 

(16-18 personer i 25 cm springform)

Browniebund:

  • 200 g mørk chokolade
  • 100 g smør
  • 4,5 æg
  • 300 g sukker
  • 45 g hvedemel
  • 0,5 tsk bagepulver
  • 1/8 tsk salt
  • 2 spsk kakao
  • 1 tsk vanilje

Vaniljebunde:

  • 4,5 æg
  • 250 g sukker
  • 1 tsk vaniljepaste
  • 110 g mel
  • 1,5 tsk bagepulver
  • 110 g kartoffelmel

Hyldeblomst/limemousse:

  • 10 husblas
  • 2 dl hyldeblomstsaft
  • saft fra en 1/2 citron
  • saft fra en 1/2 lime
  • 5 dl fløde
  • 400 g cremefraise (38%)

Hindbærgrød:

  • 450 g frosne hindbær
  • 3 spsk sukker
  • saft fra 1/2 citron

Hindbærmousse:

  • 4 blade husblas
  • Saft fra hindbærgrød
  • 4 dl fløde

Marcipanbånd og pynt:

  • 200 g rå marcipan
  • 90 g flormelis + lidt til udrulning
  • 20 g glucose
  • 1 dl fløde til at smøre kagen op
  • friske hindbær og hvid chokolade
  • rød skovsyre og guldstøv

 

Fremgangsmåde til lagkage med hindbærmousse og hyldeblomstmousse: 

Browniebund:

  1. Smelt smør og chokolade over vandbad.
  2. Pisk i mellemtiden æggesnaps af sukker, vanilje og æg.
  3. Lad smør/ chokoladeblandingen køle let af, inden den vendes forsigtigt over i den luftige æggesnaps – vendes lidt i af gangen.
  4. Bland alt det tørre i en skål, og sigt derefter dette over i æggesnapseblandingen.
  5. Vend dette langsomt sammen, så luften ikke piskes ud af dejen.
  6. Beklæd din springform med bagepapir i bunden, og hæld kagedejen deri.
  7. Bag brownien ved 180 grader i 25-30 minutter. (Den skal være lidt blød og klæg, som en brownie nu er, når den er blevet afkølet)
  8. Sæt brownien på køl, til den kan tages ud af formen.

 

Vaniljebunde:

  1. Pisk æggesnaps af æg, sukker og vaniljepaste.
  2. I en skål blandes alt det tørre.
  3. Sigt og vend det tørre ned i æggesnapsen, og vend til en ens masse.
  4. Beklæd springformen (25 cm) med bagepapir i bunden, og hæld dejen i formen.
  5. Bag ved 180 grader i ca. 25-30 minutter, til dejen slipper en nål.
  6. Køl bunden af, før de tages ud af formen flækkes i to.

Tips: Hvis du kun har en springform, kan du bage browniebunden aftenen før du tænker at samle kagen, så du på dagen kan bage vaniljebundene med det samme.

 

Hyldeblomst/limemousse:

  1. Når begge bunde er kølet af, begyndes der med hyldeblomstmoussen.
  2. Udblød husblassen i rigeligt vand (mindst 10 minutter).
  3. Varm hyldeblomst og citrussaft op til lige under kogepunktet i en gryde.
  4. Kom den udblødte husblas i den varme saft og lad dette køl ned til 35-40 grader.
  5. Når saften er kølet af piskes cremefraisen stift i en skål, og fløden piskes til let skum i en anden.
  6. Vend fløden i saften af flere gange, og lad det temperere sammen.
  7. Vend cremefraisen i til sidst af flere omgange.
  8. Browniebunden nu lægges i en springform med plast/folie omkring.
  9. Her kommes ca. 2,5 cm mousse oven på browniebunden.
  10. Den resterende moussen hældes på halvkugleforme i forskellige størrelser, og sættes på frys indtil de skal på lagkage som top.
  11. Oven på hyldeblomstmoussen lægges der en af de flækkede vaniljebunde på, og lagkagen stilles på køl mens hindbærnoussen laves.

 

Hindbærmousse:

  1. Udblød husblas i rigeligt vand mindst 10 minutter,
  2. Kog en hindbærgrød af bær, sukker og citronsaft.
  3. Når grøden af kogt i. 8-10 minutter, sier du kernerne fra og gemmer til bunden.
  4. I saften kommes den udblødte husblas i, og saften køles nu ned til 35-40 grader.
  5. Når saften af afkølet, piskes fløden til let skum.
  6. Flødeskummet vendes af flere omgange ned i saften til en ensartet mousse.
  7. Nu tages kagen fra køl, og hindbærkernerne smøres ud over vaniljebunden, hvorefter hindbærmoussen hældes på, igen ca. 2,5 cm mousse.
  8. Til sidst kommes den sidste vaniljebund på toppen, og der presses lidt på bunden, for at få moussen til at samle sig med bundene.
  9. Sæt nu din lagkage på køl natten over, så mousserne sætter sig.

 

Dagen efter:

Opsmøring og pynt af lagkage:

  1. Lagkagen tages fra køl og ud af springformen samt folie tages stille af med en skarp kniv, som følger kanten rundt.
  2. Pisk nu fløden til en fast skum, og smør lagkagen op med dette, så alle kagekrummer er samlet bag fløden.
  3. Giv lagkagen et lidt tykkere lag flødeskum på toppen, så bunden er skjult.
  4. Sæt nu lagkagen på køl mens marcipanbåndet laves.

 

Marcipanbånd:

  1. Ælt marcipan, flormelis og glucose til en ens masse.
  2. Marcipanen rulles ud til en pølse, som rulles ud til et aflagt fladt stykke.
  3. Båndet måles op efter lagkagens højde og omkreds.
  4. Marcipanbåndet på denne lagkage var ca. 80 cm i omkreds, og 9,5 cm høj (så der lige er lidt kant på marcipanen).
  5. Rul nu marcipanbåndet omkring lagkagen.
  6. Pynt med hyldeblomstmousse halvkugler, hindbær og hvid chokolade.
  7. Drys med guldstøv og rød skovsyre.
  8. Sæt på køl til lagkagen skal spises.

Velbekomme! Nu har du også fortjent et stort stykke fødselsdagslagkage !!!

Og Hey! Følg gerne bloggen oppe i hjørnet på den grønne knap FØLG BLOG – så er du sikker på at du ikke går glip af nogle opskrifter!

img_5969 img_5970

   

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Den nemmeste iskaffe opskrift