Måske ikke verdens bedste cheesecake for alle, men jeg vil vove at påstå, at det er den bedste jeg har smagt siden jeg boede i USA og havde Cheesecake Factory tæt på på – mit favoritsted, der er ikke noget der slår deres cheesecakes. Men igen jeg vil sige det er den bedst jeg har smagt siden da, og jeg har altså spist mine chesecakes herhjemme i Danmark siden.
Opskriften er meget simpel at lave, og så smager den bare så guddommelig godt, at du kan blive ved til, der ikke er mere. Hvis du er til cheesecake som mig, så skal du helt klart prøve denne fantastiske opskrift på en plain cheesecake!
Ingredienser til verdens bedste cheesecake:
Antal personer: 8 personer
Redskaber: 22 cm springform
Bund:
- 190 g digestive kiks (svarer til ca 13-14 kiks)
- 80 g smør
- 0,5 tsk kanel
Cheesecake fyld:
- 565 g neutral smøreost (ikke light, evt. Philadelphia neutral) svarer til næsten tre pakker.
- 130 g sukker
- 1 tsk vanilje paste (flydende vaniljekorn på tube)
- 3 æg
Topping:
- 0,5 L cremefraise (18%)
- 3 spsk sukker
- 1 tsk vaniljepaste
Andet:
- Jordbær til pynt, eller andet frugt/bær
- Alternativt kan du servere en frisk jordbær/rabarbergrød til, som du finder opskriften på her
Fremgangsmåde:
Bund:
- Start med at tænde ovnen på 180 grader alm. luft.
- Blend kiks i en blender til krummer, eller alternativt bank med en kagerulle.
- Smelt smør og tilsæt dette til kiksene sammen med kanel. Rør rundt til alt er blandet godt.
- Beklæd nu din springform med bagepapir, både bund og sider. Jeg klippede bagepapirsstrimler til siderne og klistrede det fast med smør.
- Pres kiksemassen i springformens bund og lidt op af siderne
- Bag bunden i ca. 10 minutter til gylden
- Forbered imens cheesecakefylden og sæt ovnen på 150 grader alm. luft, når bunden er bagt færdig og taget ud af ovnen.
Cheesecake fyld:
- Kom flødeost, sukker og vaniljepaste i en skål, og rør med K-spatlen, hvis du har en røremaskine, ellers brug en stor grydeske. Rør et par minutter til massen har samlet sig.
- Tilsæt nu herefter 1 æg af gangen, og rør godt imellem, så ægget samles med ostemassen. Gentages med alle æggene.
- Når Massen er samlet, hældes den over i den varme springform med bund.
- Bank springformen og “ryst” fra side til side, for at få luftboblerne ud af massen inden den bages.
- Bag cheesecaken i 50-55 minutter, til den er gylden og fast når du “ryster” den blidt. Den skal “bævre” uden at “bævre” for meget.
Topping:
- Bland cremefrais, sukker og vaniljepaste sammen til sukkeret er opløst, og hæld oven på den varme cheesecake.
- Fordel cremefraisen ligeligt over cheesecakes, og bank en enkelt gang for igen at undgå luftbobler.
- Stil på køl i mindst 4-5 timer, og gerne natten over.
- Pynt med jordbær eller lav en jordbær rabarber kompot til.
Velbekomme!
Og Hey! Følg gerne min instagram, hvor der løbende kommer billeder af nye opskrifter – så du kan holde dig opdateret! @Nannabroe
Hej! Jeg er i gang med at finde den perfekte cheesecake, som jeg vil bage til bryllupskage. Din opskrift her, er den 4. jeg prøver og den er bare perfekt! Helt rigtig konsistens og smag, mange tak for en super opskrift! Jeg har kun det ene lille problem, at jeg synes kiksebunden bliver meget våd og mister den lidt faste konsistens, som sådan en kiksebund ellers meget gerne må have efter min smag. Har du mon nogen ide til hvordan det kan undgås? 🙂
Mvh Lise
Hej Lise
Hvor dejligt at høre! Og Lækkert ked cheesecake til bryllup! Ang bunden har jeg ikke oplevet den som våd. Måske du kan bage den nogle minutter mere, for at den er bagt mere “tør” og sprød.
Cheesecaken er altid bedst dagen efter bagning og på køl, og jeg vil sige, at jo flere dage den står, jo mere våd bliver den – det er nok min erfaring 🙂
Hej Nanna. Jeg havde lidt tvivl om hvor meget fyldet skulle bages. Der står i opskriften, at den skal bages til gylden, men er det rigtigt ?? Jeg synes smagen er helt forrygende, en rigtig skøn og relativ simpel cheesecake for os amatører 🙂
Har du opskrifter på andre lige så dejlige cheesecakes ??
Hej Torben 🙂
Ja det er korrekt – omkring 50-55 min
Tusinde tak!
Ja der er mange flere slags på bloggen hvis du søger 🙂